Argentiinassa capybarat sijoittavat entisen elinympäristönsä uudelleen asukkaiden harmiksi

Argentiinan Buenos Airesin varakkaan yhteisön asukkaat kamppailevat näkyvästi toimeen kurittomien uusien naapureiden kanssa: satoja kapybaras, maailman suurimpia jyrsijöitä. Todellisuudessa eläimet palaavat kotiin, eivät loukkaa asukkaita.

Takaisin kotiin

Sadat capybarat (Hydrochoerus hydrochaeris) ovat investoineet useiden viikkojen ajan Nordeltan alueelle Buenos Airesista pohjoiseen, jossa asuu noin 40 000 ihmistä. Jotkut ulostavat puutarhoissa, kun taas toiset tuhoavat kukkapenkkejä tai aiheuttavat liikenneonnettomuuksia. Mutta vaikka monet valittavat, jotkut unohtavat, että kapibarat eivät hyökkää Nordelta -alueelle. Todellisuudessa he ottavat tiloja takaisin.

”Nordelta hyökkäsi capybaras -ekosysteemiin, ei päinvastoin”, korostaa itse asiassa Vartija Enrique Viale, merkittävä argentiinalainen asianajaja, joka on erikoistunut ympäristöön. 1990 -luvun lopulla hyväpalkkainen kaupunginosa rakennettiin Etelä -Amerikan toiseksi suurimman joen Paraná -joen rantoja ympäröivien kosteikkojen yläpuolelle.

Kapybarat, jotka vierailivat paikassa pitkään, eivät koskaan kadonneet alueelta kokonaan. Määrä on kuitenkin vähentynyt huomattavasti ihmisen infrastruktuurin vuoksi. Mutta he eivät ole ainoita, jotka ovat hylänneet… Myös jaguaarit. Niiden luonnolliset saalistajat ovat kadonneet, ja kapybaran populaatio on vihdoin jälleen kasvanut (+ 17% vuonna 2020).

Tähän mennessä on arvioitu, että noin 400 näiden jyrsijöiden määrä naapurustossa. Tällä nopeudella niiden väestö voi saavuttaa a kynnys noin 3000 asiantuntijoiden mukaan muutamassa vuodessa.

Nordellan (1214 hehtaarin) asukkaat eivät puolestaan ​​aio päästää irti ja kehottavat viranomaisia ​​ottamaan käyttöön tarvittavat keinot eläinten pelottamiseksi, kuten vahvistetut aidat. Jotkut myös uhkasivat ampua kapybarat Vartija.

kapybarat
Luotto: wjgomes / Pixabay

Enemmistö tukee Capybaraa

Kaikki eivät tietenkään suhtaudu negatiivisesti tähän ”hyökkäykseen”. Argentiinalaisten keskuudessa, etenkin Buenos Airesin köyhillä asuinalueilla, monet ottavat capybaran puolelle, pitäen tätä tapausta symbolina luokkataistelusta kaupungin eliittiä vastaan, joka tuhosi ekosysteemin erottaakseen itsensä yhteisöistä. -pois, raportoi englantilainen päivittäin.

Kiinteistökehittäjät ovat asettuneet tähän kosteikkoon ja muuttaneet erityisesti alueen luonnollisia viemäröintijärjestelmiä aiheuttaen säännöllisesti tulvia ympäröiville yhteisöille. ”Äärimmäisten sääilmiöiden sattuessa veden ympäröivät köyhimmät kaupunginosat”, alleviivaa Enrique Viale. ”Kuten aina, köyhät maksavat lopulta hinnan».

Maailman tehokkain tuuliturbiini on pian kiinalainen

Venäjällä olemme aliarvioineet voimakkaasti metsien merkityksen