Ennennäkemätön tutkimus paljastaa kiihtyvän valosaastumisen ympäri maailmaa

Vuosien 1992 ja 2017 välisenä aikana valon pilaantuminen yöllä kasvoi vähintään 49% maailmanlaajuisesti. Tämän osoittaa Exeterin yliopiston (Englanti) johtama innovatiivinen tutkimus, jonka tulokset julkaistiin äskettäin lehdessä Etätunnistus.

Analysoimalla maapallon havaitsemissatelliittien päivittäisiä mittauksia tutkijat havaitsivat, että kasvu oli erityisen merkittävää Aasiassa, Etelä -Amerikassa, Afrikassa ja Oseaniassa. Euroopassa kasvu näyttää vakiintuneen 2010 -luvun alussa ja pysähtyneenä sen jälkeen. Lopuksi Pohjois -Amerikassa on jopa havaittavissa pieni laskeva suuntaus tuon päivämäärän jälkeen.

Hyvin aliarvioituja lukuja

Nämä luvut kuitenkin vain transkriboivat satelliittianturien todellisuudessa havaitsemat muutokset näkyvässä valossa. Kuitenkin tutkimusjakson aikana kaupunkivalaistusjärjestelmät siirtyivät korkeapaineisista natriumlampuista korkeapaineisiin tekniikoihin. LED puolijohde. Jälkimmäinen säteilee enemmän sinistä, aallonpituutta, jota on vaikea havaita satelliittimittauksilla.

Tämän puolueellisuuden vuoksi kirjoittajat huomauttavat, että todellinen kasvu on ilmeisesti paljon suurempi. Korjauksen jälkeen lisäys Maailmanlaajuinen valosaaste on lähes 270% lisääntynyt lähes kaikilla maailman alueilla. Joillakin Aasian tai Afrikan alueilla tämä prosenttiosuus voi nousta jopa 400 prosenttiin. Lisäksi näennäinen Euroopan ja Pohjois -Amerikan pysähtyneisyys on katoamassa, ja myös täällä se korvataan nopealla ja jatkuvalla kasvulla.

Satelliitit havaitsivat yövalon tehon vuosina 1992–2017, maan (kartta) ja maanosan (insertit) mukaan. Näissä pisteet osoittavat tiedot olettaen, että valon spektrinen koostumus on vakio. Varjostetuilla alueilla, kun otetaan huomioon siirtyminen LED -järjestelmiin, jotka säteilevät voimakkaammin sinisenä (satelliitit eivät havaitse valoa). Laajuus: Sánchez de Miguel ym. 2021.

« Jos otat esimerkkinä Yhdistyneen kuningaskunnan, jos jätät huomiotta LED -valojen vaihtamisen vaikutuksen – mikä on ollut valtava -, saat väärän vaikutelman, että valosaaste on hiljattain vähentynyt. »Selittää Sánchez de Miguel, paperin pääkirjoittaja. ” Tämän vaikutuksen korjaaminen osoittaa kuitenkin, että todellisuudessa se on lisääntynyt ja mahdollisesti hyvin merkittävästi ».

Valosaastuminen: yleisen kasvun jatkuminen

Tutkimus osoittaa, että toisin kuin yleisesti uskotaan, tekniikan asennus LED puolijohde ei ole vähentänyt valosaastetta, ja siksi sillä on edelleen voimakkaita ympäristövaikutuksia. Sen lisäksi, että se häiritsee kasviston ja eläimistön biologisia kiertoja, kaupunkivalaistus myötävaikuttaa hyönteisten massiiviseen vähenemiseen. Kallis hinta, joka maksetaan energiansäästöstä, joka on kaiken kaikkiaan rajallinen tai jopa olematon.

« Ilman yhteisiä toimia tämän suuntauksen kääntämiseksi vaikutus luontoon kiihtyy ja pahentaa entisestään biologisen monimuotoisuuden kriisiä, tuhlaa energiaa ja tarkoittaa, että kokonainen sukupolvi kasvaa ikuisessa hämärässä. »Liittyvät Ruskin Hartley, International Dark-Sky Associationin johtaja.

kohti 100-kertaista riskiä rannikkoalueilla

Parannettu avusteinen lisääntymismenetelmä pelastaa sarvipäiset oryxit