Euroopan on valmistauduttava 50 ° C: n tai sitä korkeampiin lämpötiloihin

Ennätyslämpö ja tulipalot iskevät moniin Välimeren rantavaltioihin, ja huolet siitä, että elohopea nousee yli 50 ° C: n riskiin Euroopassa ennen vuosisadan puoliväliä, lisääntyvät. Tämä näkökulma edellyttää vahvoja ja selkeästi määriteltyjä sopeutumis- ja kriisinhallintatoimenpiteitä.

Kuukauden alusta lähtien voimakas kuumuus on vaikuttanut Pohjois -Afrikkaan ja levinnyt Etelä -Eurooppaan Välimeren kautta. Lukuisia lämpöennätyksiä on rikottu, erityisesti 48,8 ° C kirjattu Syrakusassa, Kaakkois-Sisiliassa 11. elokuuta. Jos tämä toimenpide olisi virallistettu Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) mukaan se olisi korkein lämpötila, joka on koskaan havaittu Manner -Euroopassa. Organisaation säilyttämä edellinen ennätys oli itse asiassa 48 ° C Ateenassa (Kreikka) 10. heinäkuuta 1977.

Etelämpänä 50 ° C palkki on ylitetty paikallisesti esimerkiksi 50,3 ° C raportoitu Kairouanissa (Tunisiassa) tänä keskiviikkona. Maassa ei ole koskaan mitattu näin suurta arvoa. Lämpötilojen lisäksi toisinaan tappavat tulipalot vaikuttavat moniin Välimeren rantavaltioihin. Seuraavien tuntien aikana kuumin lämpötila siirtyy mantereen länsipuolelle. Lisäksi odotetaan uusia äärilämpötiloja etenkin Iberian niemimaan ja Marokon välillä.

Eurooppa
Ilmamassan lämpötilan poikkeama odotetaan lauantaina 14. elokuuta amerikkalaisen GFS -mallin perusteella. Huomaa Marokon ja Iberian niemimaan välisen kuuman poikkeavuuden pitoisuus. Luotto: WXCHARTS

Ylitetäänkö 50 ° C kynnys pian Euroopassa?

Tilanteessa, jossa ennätyslämpötapahtumat moninkertaistuvat ja voimistuvat, Peter A.Stott, ilmiön asiantuntija, Met Office, ilmoitettu Euroopan on oltava valmis yli 50 asteen lämpötiloihin. ” Emme voi sanoa tarkalleen, milloin tämä todennäköisesti tapahtuu, mutta Euroopan on valmistauduttava uusiin ennätyksiin, jotka rikkoutuvat todennäköisesti yli 50 ° C: n lämpötiloissa tulevaisuudessa, todennäköisesti Välimeren lähellä, missä Pohjois -Afrikan lämpimän ilman vaikutus on vahvin », Hän täsmentää.

Jos ilmaston lämpeneminen lisää tällaisten tapahtumien todennäköisyyttä, se on myös välttämätöntä suotuisat sääolosuhteet. Itse asiassa korkeapainevyöhykkeen läsnäolo on välttämätöntä. Antisyklonin alaspäin suuntautuva liike ei ainoastaan ​​lämmitä ilmaa puristamalla, vaan myös voimakkaan auringonvalon ja rauhallisen tuulen vaikutuksesta. Ajan myötä ilmamassalle kerääntyy siten lämpöä, mikä puolestaan ​​vahvistaa korkeapaineista korkeapaineista kiertoa. Jos tilanne jatkuu ajan mittaan, voi muodostua todellinen polttavan ilman kupoli.

« Haittavaikutukset ihmisten terveyteen ovat todennäköisiä erityisesti ihmisille, jotka ovat alttiina äärimmäiselle kuumuudelle pitkään tai jotka kuuluvat haavoittuvaan väestöryhmään Lisää Chris Almond, meteorologi Met Office. ” Tähän liittyy joissakin paikoissa huono ilmanlaatu metsäpalojen ja savujen vuoksi. ».

COP26: n lähestyessä maailma on katastrofaalisella 2,7 ° C: n lämpenemispolulla

Väkivaltainen törmäys vältettiin tuskin jäävuoren A-74 ja Brunt-esteen välillä