Heinäkuu 2021 on virallisesti maapallon kuumin kuukausi

Heinäkuu 2021 on kuumin kuukausi ennätyksiin sen jälkeen, kun tietueet alkoivat 1800 -luvun lopulla, NOAA: n perjantaina julkaisemien uusien tietojen mukaan. Ei ole yllättävää, että tämä vuosi voi olla myös kuumimpia.

Oliko sinulla kuuma heinäkuussa? Se on normaalia. Viime kuussa maan ja meren pinnan yhdistetty lämpötila oli 0,93 astetta korkeampi kuin 1900 -luvun keskiarvo, National Oceanic and Atmospheric Administrationin (NOAA) raportin mukaan. Heinäkuu 2021 ei ollut kaikkien aikojen kuumin heinäkuu, vaan se oli myös kuumin kuukausi siitä lähtien, kun kirjanpito alkoi 142 vuotta sitten.

Tämä uusi ennätys lisää huolestuttavaa ja häiritsevää polkua, jonka ilmastonmuutos on kartoittanut maailmalle“, korostettu NOAA -järjestelmänvalvoja Rick Spinrad.

Luotto: NOAA

Uuden raportin mukaan pohjoinen pallonpuolisko vaikutti erityisesti viime kuussa, ja maanpinnan lämpötila oli jopa 1,54 astetta keskimääräistä korkeampi. Kyseessä on useita kuplia (ainakin viisi tallennettua), jotka alentavat tukahduttavia lämpötiloja useita päiviä peräkkäin. Ennätyslämpötilat kirjattiin myös Turkissa, Irlannissa ja Japanissa. NOAA -lehdistötiedote viittaa ”ennennäkemättömään” lämpöpoikkeamaan.

Heinäkuun helleaalto
Luotto: Ash Photoholic / Flickr

Ilmasto -hätätilanne

NOAA: n mukaan ei ole epäilystäkään siitä, että vuosi 2021 on yksi kaikkien aikojen kuumimmista vuosista.

Elokuun ensimmäinen puolisko näyttää menevän tähän suuntaan. Vaikka Euroopan lämpöennätys putosi keskiviikkona 11. elokuuta 48,8 ° C: n lämpötilassa Syrakusassa (Sisilia), Espanjassa lämpötila on tällä hetkellä paikallisesti yli 48 ° C: n. Toistaiseksi kansallinen ennätys on virallisesti edelleen 47,3 ° C Montorossa, joka on kirjattu 13. heinäkuuta 2017.

Kaikki nämä vakiintuneet ja tulevat ennätykset vastaavat IPCC: n viimeisintä, muutama päivä sitten julkaistua raporttia, jossa korostetaan, että ihmisten vaikutus ilmaston lämpenemiseen on nyt ”yksiselitteinen”. Tulipalot, historialliset tulvat, pistävät kuivuudet tai muut rangaisevat helleaallot, kaikkien näiden ilmiöiden väkivalta pahenevat ja tulevat entisestään pahenemaan lämpötilan noustessa.

Tämän raportin laatijoiden mukaan joitakin muutoksia voidaan edelleen hidastaa tai jopa pysäyttää, jos rajoitamme rajusti maailmanlaajuisia kasvihuonekaasupäästöjämme. Tässä mielessä jotkut asiantuntijat huomauttavat, että aggressiivinen ja välitön kampanja metaanipäästöjen vähentämiseksi maailmassa voisi säästää lisäaikaa ilmastonmuutoksen torjunnassa.

mehiläiset tuhoavat noin kuusikymmentä pingviiniä

Ilmastonmuutos meren pinnalla, kasvava uhka merelle