Ilmasto -hätätilanteesta huolimatta Australia jatkaa hiilen kaivamista

Jotta ilmaston lämpeneminen voidaan rajoittaa 1,5 ° C: een, lähes 60% öljystä ja kaasusta sekä 90% maailman hiilivarannoista on jätettävä maan alle. Tämän osoittaa todellakin tutkimus, joka julkaistiin 8. syyskuuta tieteellisessä lehdessä Luonto.

Mutta vain päivä sen jälkeen, kun lehti julkaistiin, Australia sanoi jatkavansa kivihiilen kaivamista ja vientiä vuosikymmenien ajan vastatakseen kasvavaan maailmanlaajuiseen kysyntään.

Edellä mainitun työn mukaan maan tulisi kuitenkin jättää 95% varastostaan ​​siihen paikkaan, jossa se on. Vahva puutos, joka johtuu osittain siitä, että hiili on suurin hiilidioksidipäästöjen voimavara (CO2) ennen öljyä ja maakaasua. Mutta Australian hallitus ei kuule sitä tällä tavalla. Pääministeri Scott Morrison esimerkiksi totesi, että tämä vienti oli välttämätöntä kehitysmaiden tarpeiden ja maan hyvän taloudellisen tilanteen tyydyttämiseksi.

Australia konservatiivisen ja liberaalin politiikan vaikutuksen alaisena

« Käytämme edelleen resursseja, joita voimme myydä maailmanlaajuisilla markkinoilla »Australian pääministeri julisti tänään torstaina lehdistötilaisuudessa. ” Odotamme tietysti, että ajan myötä näiden asioiden maailmanlaajuinen kysyntä voi muuttua. ”. Näistä syistä Canberralla oli kieltäytyi noudattamasta hiilineutraaliuden tavoitetta, Hallitus mieluummin lupaa pitkäaikaisen työsuhteen vakuutuksen noin 50 000 hiiliteollisuudesta riippuvaiselle työntekijälle.

Australian hiili
Laajuus: Pxfuel.

Jos on yksi varmuus, se on, että tämä Australian asema ei suuntaa maailmaa Pariisin ilmastosopimuksen kunnioittamisen suuntaan. Muistutuksena, että jälkimmäisen tavoitteena on ” rajoittaa ilmaston lämpeneminen selvästi alle 2 ° C ja jatkaa pyrkimyksiä pitää lämpötilan nousut 1,5 ° C: ssa esiteolliseen aikaan verrattuna ».

Valtio vuonna 2015 asettamista tavoitteista kartoitetaan seuraavan vuoden marraskuussa COP26 Glasgow’ssa (Skotlanti). Tosiaan, vuodet kuluvat ja menevät kasvihuonekaasupäästöt jatkuvat ennallaan – laiminlyömällä Covid-19-pandemiaan liittyvän väliaikaisen vaikutuksen. Itse asiassa olemme jo keskimäärin 1,1 asteen lämpötilassa. Vuoden lopussa tapaavien 196 maan neuvottelijoiden on löydettävä kiireesti keinoja suunnata maailma uudelleen hyveellisemmälle sosioekonomiselle kehityspolulle. Laaja projekti.

Ruotsin korkein vuori on menettänyt kaksi metriä vuodessa

Matalan suuruisten tulivuorenpurkausten sanotaan olevan suurempi uhka kuin megapurkaukset