Innovatiivinen mehiläispesä, joka pystyy luomaan luonnollisemman ympäristön mehiläisille

Sinun pitäisi tietää, että tavalliset pesät eivät tarjoa parhaita olosuhteita mehiläisten kehittymiselle. Päinvastoin, HIIVE -järjestelmä pystyy toistamaan mikroilmastoa lähempänä luonnollista elinympäristöään. Kuinka tämä on mahdollista?

Toista optimaaliset olosuhteet

Mukaan julkaisu Ranskan maatalousministeriön mukaan lähes 55 000 mehiläishoitajaa vähintään 1 360 000 mehiläispesää. Nämä hyönteiset ovat tietysti arvokkaita hunajan (ja vahan) tuotannossa, mutta todellisuudessa niiden panos ekosysteemimme kehittämiseen ja ylläpitoon on vielä tärkeämpää. Todellakin, 35% maailman elintarvikevaroista riippuvat hyönteisten pölytyksestä, josta 80% saadaan mehiläisiltä.

Kuitenkin 30% mehiläispesistä kuolee vuosittain Ranskassa, mikä on ilmiö kaikkialla maailmassa. Niiden täydellinen katoaminen aiheuttaisi kuitenkin eläimistön ja kasviston epätasapainon. Lisää 200 000 lajia kukkivia ja hedelmällisiä kasveja planeettamme riippuu tästä hyönteisestä.

Lisäksi mehiläishoitajat käyttävät usein mehiläispesiä, jotka ulkonäöltään huolimatta eivät ole oikeastaan ​​sopeutuneet mehiläisten tarpeisiin. Käsite HIIVI on paljon osuvampi. Maali? Tarjoa terveempi ympäristö kuin perinteisessä mehiläispesässä. Laji Apis mellifera tykkää asua puiden onttoissa ja HIIVE toistaa tarkasti samat olosuhteet.

mehiläispesä puu mehiläinen
Luotto: HIIVE / James Dyson Award

Konsepti, jolla on vain etuja

Luoja Philip Potthastin mukaan mehiläiset hyötyvät elinympäristöstä, jossa ei ole lämpösiltoja. Joten heillä on lisää mukavuutta talvikaudella ja kuluttaa vähemmän energiaa mehiläispesän lämmitykseen. Kesällä mehiläisten ei tarvitse jäähdyttää kotiaan. Mainitsemme myös höyrysulkukalvon läsnäolon ja älykkäät anturit kosteuden parempaa hallintaa varten. Sinun pitäisi tietää, että pesä jakautuu kahteen osastoon : hunajakammio ja hautakammio. Materiaalien osalta kyse on kierrätetystä muovista ja erityisestä tekstiilistä, eristyksen lisäksi hamppuvillan lisäksi.

Useiden vuosien kehityksen jälkeen HIIVE -pesä on vihdoin valmis markkinoimaan. Sen luoja halusi kuitenkin alun perin suunnitella yksinkertaisen, ergonomisemman mehiläispesän. Sillä välin hän oppi kemiallisesta käsittelystä, jonka mehiläiset joutuivat suojelemaan heitä kauhealta loiselta. Varroan tuhoaja. Tämä hoito vaikuttaa kuitenkin valitettavasti hyönteisten käyttäytymiseen. Näin Philip Potthast sai idean kehittää HIIVE -pesää, joka kykenee suojelemaan mehiläisiä loiselta. ilman kemiallista käsittelyä.

Philip Potthast uskoo, että hänen keksintönsä on halpa valmistaa ja ehkä melko helposti massatuotantona. Ilmeisesti HIIVE -pesä on jo viettänyt, koska konsepti valittiin osallistumaan concours d’invention James Dyson -palkinto Muutama viikko sitten.

Viimeisin IPCC -raportti antaa ”vakavimman varoituksen koskaan”

Jääkarhut metsästävät mursua jääpalikoilla: myytti vai todellisuus?