Irrotettavat ja modulaariset suojat aaltoja vastaan

Lounais -Ranskassa sijaitseva yritys on kehittänyt irrotettavia ja modulaarisia ojia. Näiden, joista on tehty useita patenttihakemuksia, tarkoituksena on absorboida aaltojen energiaa ja samalla luoda paluuliike kohti merta. Valmistajan kannalta sen innovaatio voi edistää sopeutumistamme ilmastonmuutokseen.

Räätälöity tarpeiden mukaan

Myrskyt, pyörremyrskyt ja muut tsunamit… Merestä voi tulla monia uhkia. Jos Ranskan rannikoita säästetään suhteessa muihin maailman alueisiin, tällainen tapahtuma on jo tapahtunut aiemmin. Kaikki muistavat erityisesti Xynthia -myrskyn, joka vuonna 2010 aiheutti aivan poikkeuksellinen vedenpinnan nousu Atlantin rannikolla. Baskimaassa on käynnistyvä Wave Bumper, joka on erityyppisten kilpien alkuperä. Nämä suojat voivat olla valmistettu komposiittimateriaalista, jonka resepti on edelleen salainen kiinnittymään toisiinsa padon muodostamiseksi. Siksi se voidaan räätälöidä hälytyksen sattuessa. Startup-yritys sitoutuu tekemään tiukan tutkimuksen paikasta, joka tarvitsee tällaisen asennuksen.

”Rannikot, etuoikeutetut elinympäristöt keskittävät nykyään monia sosioekonomisia kysymyksiä ja ovat muutaman vuoden ajan koonneet yhteen kaikki ne, jotka liittyvät poikkeuksellisen ympäristöpääoman suojeluun. Ympäristöparametrit kuitenkin muuttuvat etenkin ilmastonmuutoksen vuoksi. Mahdollinen merenpinnan muutos ja sademäärien lisääntyminen lisäävät eroosion ja meren upotuksen riskiä. voimme lukea Wave Bumperin sivustolta.

Ekologisempi käsite

Tekniikallaan suojattu kuudella patentillaaloittavalla yrityksellä on laaja valikoima tiloja, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiin. Saatavana on vähintään kahdeksan tyyppistä suojaa (katso alla oleva kuva), joista jokaisella on erilaiset (ja joskus yleiset) ominaisuudet. Esimerkiksi ”Puskurilohko” on tarkoitettu suojella rannikkoa meren upotukselta, aivan kuten ”Fenceblade”, joka lisäksi suojaa sykloneilta.

Wave Puskurin oja
Luotto: Wave Bumper

Modulaarisuutensa vuoksi tämä konsepti on tarkoitettu paljon ekologisempi kuin perinteiset patot betoni. Wave -puskurilohot asennetaan niin nopeasti kuin ne puretaan, mikä on synonyymi tilapäiseen käyttöön. On selvää, että nämä ovat myös uudelleenkäytettäviä monta kertaa. Womain Bumper on vuonna 2017 perustettu entinen lainelautojen valmistaja Romain Chapron. Samana vuonna se oli saanut monia tilauksia voimakkaan Irma -hirmumyrskyn jälkeen Karibialla. Siitä lähtien Euroopan avaruusjärjestö (ESA) on ottanut käyttöön ranskalaisen yhteiskunnan asiantuntemuksen. Maali? Tee yhteistyötä sellaisen sovelluksen kehittämisen kanssa, joka mahdollistaa ennustaa myrskyjä ja rantaviivan muutoksia.

Miksi ja miten välttää asbestin laitonta kaatamista?

Miksi auringonkukat ovat aina itään päin kypsinä?