Jättiläisiä lintuja syöviä tuhatjalkaisia ​​on olemassa

Jättiläislihaiset tuhatjalkaiset, jotka liikkuvat Phillip Islandilla Australian lähellä, voivat tutkimuksen mukaan tappaa ja kuluttaa yli 3000 lintua vuosittain. Tutkijat valaisevat myös näiden niveljalkaisten tärkeää roolia.

Phillip Island on pieni saari (noin 100 km2), joka sijaitsee noin 140 kilometriä etelä-kaakkoon Melbournesta Australian Victorian osavaltiossa. Monet turistit kerääntyvät sinne vuosittain arvostamaan pygmy -pingviinien ja muiden merileijonien läsnäoloa. Nämä eläimet ovat itse asiassa vain näkyvä osa ekosysteemiä.

Monet eivät tiedä, että saarella asuu useita jättiläisiä tuhatjalkaisia ​​(Cormocephalus coynei) joskus tavoittaa yli kolmekymmentä senttimetriä. Nämä niveljalkaiset, jotka on varustettu levyillä, jotka suojaavat segmentoitunutta kehoaan ja joissa on voimakas myrkky, tulevat ulos luolasta yöllä ja luottavat kahteen herkkiin antenneihin saaliinsa vainoamiseen.

Tähän asti ajattelimme, että suurin osa näiden sadanjalkaisten ruokavaliosta koostui selkärangattomista. Monashin yliopiston tutkijoiden äskettäinen kenttätutkimus antaa toisenlaisen kuvan.

Valikossa paljon lintuja

Tämän työn aikana tutkijat viettivät ja seurasivat 132 tuntia tuhatjalkaisia ​​metsästäessään yöllä. He olivat yllättyneitä huomatessaan, että niveljalkaiset saalistivat mustasiivisiä petrellejä, mereen lintuja, jotka tähän asti ovat kotoisin saarelta ja joita pidetään saariston tärkeimpinä saalistajina.

100 -jalkaiset hyökkäävät poikasiin suoraan, kun vanhemmat ovat poissa. Tutkimus on ensimmäinen raportoitu tapaus, jossa tuhatjalkaiset hyökkäsivät merilintuihin.

Tarkkailemalla tuhatjalkaisia ​​niiden vainoamisen aikana ja analysoimalla suusta otettuja kudosnäytteitä tutkijat arvioivat, että tuhatjalkaiset kuluttavat noin 2 109–3 724 petrel -poikasia vuosittain. Nämä eivät kuitenkaan ole ainoita uhreja. Gekot ja jopa raakaisukalat ovat joskus valikossa.

tuhatjalkaisia ​​lintuja
Luotto: Luke Halpin

Syötettyään tallenteensa malliin ennustaa sadanjalkainen ruokavalio, tutkijat havaitsivat sen lähes puolet (48%) näiden niveljalkaisten ruokavalio koostui selkärankaisista eläimistä, joista noin 8% oli poikasia. Sellaisena kirjailijoille, jotka julkaisevat teoksensa Amerikan luonnontieteilijä, tuhatjalkaiset ovat saaren kiistattomia saalistajia.

Tietyssä mielessä ne ovat ottaneet (tai ekologisen markkinaraon) saarelta puuttuvien saalistusnisäkkäiden sijan.”, Voimmeko lukea keskustelusta.

Tutkijat huomauttavat myös, että näiden sadanjalkaisten ahne lintujen ruokahalu on myös elintärkeä saaren ekosysteemille. Niitä nauttimalla niveljalkaiset siirtävät ravinteita merestä (jossa petrels metsästää ruokaa) maihin, jolloin sadanjalkaiset ovat välttämättömiä saaren kasvun uudelleenkasvulle.

selvitä ilmaston lämpenemisen vaikutukset kartoista

Venäjän arktisella alueella alus kuljettaa pian valtavan 10000 tonnin lohkon tehtaalta