Kaksipuoliset aurinkokennot tuottavat ennätystuloksen

Ihmiskunta pitää yhä enemmän aurinkoenergiaa tärkeänä ekologisena ratkaisuna puhtaan energian saannin ongelmaan. Tämä tapa nähdä asiat voisi tulla tärkeämmäksi australialaisen tutkijaryhmän äskettäisen työn myötä. Heidän innovaationsa on vain kaksipuolinen aurinkokenno, joka on tehokkaampi kuin nykyiset mallit.

Laserseostettu kaksisuuntainen solu

Alkaen aurinkoenergiainnovaatiot ilmestyvät säännöllisesti. Näitä ovat mahdollisesti vallankumouksellisen materiaalin kehittäminen, joka kykenee varastoimaan aurinkoenergiaa useiden kuukausien ajan. Puhutaan myös keinotekoisista auringonkukista, jotka pystyvät taipumaan auringonvalon seuraamiseksi. 19. elokuuta 2021 päivätyssä lehdistötiedotteessa Australian kansallisen yliopiston (ANU) tutkijat kuvailivat aurinkokennon luomisensa, tehokkaampia kuin perinteiset mallit.

Tässä on kyse a kaksisuuntainen solu tehokkaampi kuin pii -aurinkokennot. Toisin sanoen tällaisilla kennoilla varustettu aurinkopaneeli voisi tuottaa energiaa sen kahden pinnan ansiosta. Tutkijoiden mukaan tämän kaksipuolisen solun kehittäminen oli mahdollista a laserhoitotekniikka. Se on tarkemmin sähkönjohtavuuden paikallisen seostamisen tekniikka.

kaksisuuntainen aurinkokenno
Luotto: Australian kansallinen yliopisto

Parempi suorituskyky samalla hinnalla

Kaksisuuntaisten solujen käyttö on synonyymi energian tuottamiseen suoraan auringon säteilystä, mutta myös maan heijastuksen ansiosta. Lupaukset ovat erittäin mielenkiintoisia, koska puhutaan 24,3%: n muuntotehokkuudesta edessä ja 23,4% takana. Kun bifacial -suhde on 96,3%, solut saavat a lähtöteho noin 29%.

”Tämä on maailmanennätys selektiivisesti laserilla seostetuista aurinkokennoista ja tehokkaimmista kaksisuuntaisista aurinkokennoista”, kertoivat hankkeesta vastuussa olevat.

Kaksipuoliset aurinkokennot ovat äskettäin tulleet markkinoille, mutta tutkijoiden mukaan niiden pitäisi saada 50 prosentin markkinaosuus alle kuudessa kuukaudessa. Työn pääjohtajalle Marco Ernstille laserdopingtekniikka on edullinen ja mahdollistaa erottumisen muista kaksipuolisista soluista. Valmistusprosessi ei saisi vaikuttaa tuotantokustannuksiin, ja siksi tuotteen lopullinen hinta.

Lopuksi tämä tuotto on siksi todella mielenkiintoinen, etenkin aurinkotilojen osalta. Tämän tyyppisiin asennuksiin liittyviin tuleviin hankkeisiin voisi siis kuulua nämä kuuluisat kaksipuoliset laserkäsitellyt kennot. Itse asiassa jälkimmäisen pitäisi tullut yksi parhaista vaihtoehdoista tuottaa uusiutuvaa energiaa tulevina vuosina.

Miksi pernaruton esiintyminen maaseudulla on helvettiä?

Uuden epidemian uhka näkyy merinisäkkäissä