Kaliforniassa punapuut on suojattu tulipaloilta alumiinifoliolla

Kaksi naapurimaiden Kalifornian kansallispuistoa hallinnoivat viranomaiset ovat käärineet punapuut alumiiniin estääkseen tällä hetkellä tuhoisan tulipalon. Tällä pyritään suojelemaan arvokkaimpia yksilöitä ja siten estämään niitä valitettavalta lopulta.

Parhaat yksilöt saavat ”hoitoa”

Kuten muutkin alueet, Kalifornia on vuosittain yhä enemmän tulipalojen saalis. Vuonna 2017 Kalifornian tuhoisia tulipaloja voitiin havaita jopa avaruudesta. Tällä hetkellä liekit ovat läsnä Kings Canyonin kansallispuistossa ja Redwoodin kansallispuistossa, jälkimmäistä on käsitelty ennaltaehkäisevä sulkeminen. Päällä Instagram, paikalliset metsänvartijat kuvaavat kuinka palomiehet suojelevat puita.

Tähän mennessä liekit ovat jo tuhonneet vähintään 96 km² metsää Redwoodsin kansallispuistossa. Uhan voimistuessa arvokkaimmat yksilöt ovat saaneet parhaan mahdollisen hoidon pelastaakseen ne traagisesti. Erityisesti palomiehet olivat pakattuja kuuluisa neljä suojelijaa käyttämällä jättimäistä alumiinifoliota ennen palonestoaineen levittämistä.

julkaisu séquoia Instagram
Laajuus: sequoiakingsnps / Instagram

”Sequoian kansallispuisto on suljettu ja kaikki puiston rajoissa asuvat työntekijät on evakuoitu KNP -kompleksin kasvun vuoksi [ndlr : nom de l’incendie actuel]. Täällä kompleksiin määrätyt palomiehet valmistavat historiallisen Sequoian sisäänkäynnin kyltin alueen tulipalolle kääntämällä sen alumiinipohjaiseen palonkestävään materiaaliin. voimme lukea julkaisusta.

Redwood, kimmoisa puu, uhkaa nyt

Yleensä punapuut ovat kykenee kestämään tulipaloja metsä. Näissä on todellakin 2 cm paksu kuori, joka estää liekit tunkeutumasta sisälle. Todellisuudessa vaara johtuu pääasiassa mahdollisuudesta, että puu voi palaa sisältä. Tätä valitettavaa skenaariota palomiehet ilmeisesti pyrkivät välttämään, ja tämä polttamalla ennaltaehkäisevästi kasvillisuus puiden ympärillä – piikkejä, pudonneita lehtiä, ruohoja. Tavoitteena on selkeästi estää liekkien lähestyminen punapuille.

Palo uhkaa tällä hetkellä Sequoiasin kansallispuistoa sattuman laukaisema, salaman jälkeen. Punapuut ovat säilyneet vuosituhansien ajan, koska useimmat tulipalot alkavat tällä tavalla ja siksi paljon harvemmin. Tilanne ei kuitenkaan ole sama tänään. Todellakin nykyinen ilmasto edistää edelleen metsäpaloja. Koska ilmastonmuutos on työskennellyt teollisen aikakauden jälkeen, nämä tulipalot ovat yleisempiä, voimakkaampia ja vaikeampaa hallita.

sen vaikutus Alppien myrskyihin olisi yliarvioitu

Ocean Cleanup torjuu Pohjois -Tyynenmeren jätteiden pyörre