Kuinka tardigradit toimivat? Tässä muutamia kuvia

Tutkijat ovat viime aikoina keskittyneet tardigradien liikkumiskykyyn maanpäällisissä ympäristöissä. Yllätyksekseen näiden eläinten kävely oli hyvin samanlainen kuin hyönteisten. Tarkemmat tiedot tutkimuksesta julkaistaan ​​PNAS -lehdessä.

Tardigradesia kuvataan usein planeetan kovimpina olentoina. Ja hyvästä syystä näiden pienten selkärangattomien tiedetään kestävän jopa -272 ° C: n lämpötilat, kun muut voivat selviytyä ilman vettä tai happea monta vuotta. Jotkut lajit kestävät myös valtavia valtameren paineita, kun taas toiset sopeutuvat avaruuden tyhjiöön. Viime aikoina a tutkimus paljasti meille, että tardigrades kykeni myös selviytymään iskuista erittäin suurella nopeudella.

Vaikka monet tutkimukset ovat siksi keskittyneet uskomattomaan kestävyyteensä, toiset keskittyvät käytännöllisempiin aiheisiin. Muutama vuosi sitten Saksan Görlitzin Senckenbergin luonnonhistoriallisen museon tiimi pystyi kuvaamaan näiden vesikarhujen parittelun ensimmäistä kertaa. Viime aikoina Rockefeller -yliopiston tutkijat ovat esittäneet seuraavan kysymyksen: miten nämä pienet olennot kulkevat?

Samanlainen lähestymistapa kuin hyönteiset

Tardigrades on pienimpiä jaloin eläimiä. Tietojemme mukaan ne ovat myös ainoita pehmeärunkoisia eläimiä, jotka voivat kävellä kuivalla maalla. Tardigradesilla on siis joukko erityisen monipuolisia liikkumistyökaluja, joiden avulla ne voivat liikkua monenlaisissa ympäristöissä (makean veden tai meri- ja maaympäristöt).

Osana tätä työtä tutkijat tutkivat vapaan kävelyn tardigradien kinematiikkaa ja jalkojen välistä koordinaatiota (Hypsibius -kuvio). Tiimi havaitsi, että näiden olentojen kulku toistaa useita hyönteisten havaitsemia keskeisiä ominaisuuksia, vaikka nämä kaksi ryhmää ovat hyvin erilaisia ​​(ja hyönteiset ovat vähintään 500 000 kertaa niiden kokoisia).

Yksi hienoimmista ja yllättävimmistä asioista aluksi oli, kuinka hyviä ne olivat”Kirjoittaa mekaaninen biologi Jasmine Nirody. ”Heillä on säännöllinen kävely ja se näyttää huomattavan paljon, paljon suuremmilta eläimiltä!“. Tutkijoiden mukaan joillakin oli taipumus vaeltaa rauhassa ehdotetulla alustalla, kun taas toiset voivat juosta mahdollisesti mielenkiintoisen kohteen nähden.

tardigrades
Laajuus: Nirody et ai., PNAS, 2021

Tiimi tarkasteli myös tardigrades -yrityksiä, jotka yrittivät kävellä alustoilla, joilla oli eri jäykkyysasteita, yrittääkseen selvittää, miten tämä vaikutti heidän kävelyynsä. He havaitsivat, että pennut mukauttivat liikkumistaan ​​vastaavasti. Toisaalta ne olivat mukavampia geelien pinnalla (enemmän jäykkyyttä) ja vähemmän sileällä lasilla (vähemmän jäykkyyttä). ”Tämä strategia on havaittu myös niveljalkaisilla, jotka liikkuvat tehokkaasti nestemäisillä tai rakeisilla alustoilla.”, Korostaa tohtori Nirody.

tardigrades
Tardigrade kävelee jäykemmällä geelillä. Luotto: Lisset Duran

Miksi tardigrades kulkee niin paljon kuin hyönteiset, kysymys on edelleen avoin. Tutkijat ovat epävarmoja siitä, onko potentiaalinen yhteinen esi -isä olemassa vai onko kävelyominaisuus kehittynyt erikseen näissä kahdessa organismissa.

mitä vaikutuksia planeetan hydrologiseen kiertoon?

Ihmisen ”lihavuuden geeni” kasvien satojen lisäämiseksi