Lukuisia kuolleita kaloja Vähämerellä nitraattisaasteiden vuoksi

Etelä -Espanjassa Vähämeri on ollut viime päivinä kauhea näky. Vielä äskettäin turisti -paratiisista on tullut kuoleva alue suuren nitraattisaastumisen vuoksi. Rannilta on äskettäin löydetty tonnia kuolleita kaloja.

Vakavin eläinkuolema Vähämerellä

Vähämeri on a suolaisen veden laguuni 17 000 hehtaarin (135 km²) alue sijaitsee Murcian (Espanja) alueen kaakkoisosassa, ja sitä erottaa 21 km pitkä rannikkoseinä. Tällä matkailualueella on tuli äskettäin espanjalaisen median otsikoihin koska a laajamittainen ekologinen katastrofi. Monet kalat kuolivat, kuolivat rannalla ja vedessä yrittäessään imeä ilmaa.

Verilöyly alkoi 17. elokuuta ja seitsemän päivää myöhemmin, paikalliset viranomaiset arvioivat 4,5 – 5 tonnia elottomien kalojen määrä. Siitä lähtien kuolleita kaloja on esiintynyt säännöllisesti, mikä on merkki siitä, että katastrofi ei ole vielä ohi. World Wide Fund for Nature (WWF): n mukaan tämä on vakavin eläinkuolema Vähämeren tunnetun historian aikana.

pienet kuolleet kalat 2
Laajuus: YouTube / El Mundo -kaappaus

Miksi tällainen katastrofi?

Yhdistykset ovat luonnollisesti närkästyneitä ja viittaavat myös massiiviseen turistilentoon. Paikallinen nainen sanoi julkisessa televisiossa ei pysty uimaan kolmeen vuoteen rannalle säännöllisesti tunkeutuvan pahan hajun vuoksi. Syynä tähän tilanteeseen ei ole mikään muu kuin hapen puute vedessä, jonka aiheuttaa suuria nitraattipäästöjä. Puhumme täällä satoista tonneista lannoitteita, joita käytetään intensiivisessä maataloudessa.

Tarkoituksena on, että nitraatit stimuloivat levien, kasviplanktonin, kasvua, jotka muodostavat vihreän tai ruskean kerroksen veden pinnalle kasvun aikana. Tämä kerros estää valoa pääsemästä pohjaan, Vähämeren suurin syvyys on seitsemän metriä. Tämän seurauksena merenpohjan kasvillisuus kuolee ja hapen määrä vedessä vähenee aiheuttaen vesiekosysteemin tukehtuminen joista osa on kaloja. Tämä on rehevöitymisen ilmiö, jonka pitäisi kehittyä entisestään nykyisen ilmastonmuutoksen vuoksi.

Lisäksi alueen elokuun puolivälin helleaalto oli yksi tämän joukkomurhan osista. Kuitenkin, muilla syillä on osansa yleensä nitraattisaasteiden lisäksi. Merisatamia olisi todellakin liikaa sen lisäksi, että rakennettaisiin rannikkoa tuhoavia asuinalueita ja suuria määriä mineraalisia sedimenttejä. Vuonna 2019 Vähämeri oli jo kärsinyt samanlaisen hekatomin, vaikkakin vähemmän tärkeä, koska ”vain” kolme tonnia kuolleita kaloja oli saatu talteen.

Entä jos ”hype” vedyn ympärillä katoaa?

Mesoamerikkalaisiin kulttuureihin liittyvät luonnonvaraiset kasvilajit, jotka ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon