Lyijypitoisen bensiinin aikakausi on virallisesti ohi

Lyijypitoista bensiiniä ei enää käytetä missään maailman maassa. Algeria oli todellakin viimeinen valtio, joka käytti tätä polttoainetta. YK: n ympäristöohjelmalla (UNEP) on merkittävä virstanpylväs, joka säästää vuosittain yli 1,2 miljoonaa henkeä.

Lyijy on metalli, jota esiintyy pääasiassa maankuorissa. Se tarjoaa alhaisen sulamispisteen ja voidaan helposti yhdistää muiden metallien kanssa seosten muodostamiseksi. Tästä syystä ihmiset ovat käyttäneet sitä eri muodoissa vuosituhansien ajan. 1920 -luvulla General Motors (GE) havaitsi lopulta, että lyijyyhdisteen (tetraetyyli) lisääminen bensiiniin paransi sen moottoreiden suorituskykyä. Sen käyttöä yleistettiin sitten siitä huolimatta lyijyn tuhoisat vaikutukset ihmisten terveyteen jotka tuolloin olivat jo tiedossa.

Itse asiassa lyijyn käyttö on yhdistetty moniin sairauksiin. Suurella altistumisella se voi todella aiheuttaa koliikkia, vatsakipuja, mutta johtaa myös enkefalopatioihin, neuropatioihin ja kuolemaan aikuisilla ja lapsilla. Lyijy vaikuttaa myös verenpaineeseen, keskushermostoon, munuaisten toimintaan aikuisilla sekä lasten lisääntymiseen ja kehitykseen. Ympäristön kannalta myös johtaa saastuttivat ilman, pölyn, maaperän ja juomaveden suurimman osan viime vuosisadasta.

Pitkä taistelu

1970 -luvulle asti lähes kaikki maailman bensiini sisälsi lyijyä. YK solmi sitten kumppanuuksia lopettaakseen sen käytön. Rikkaat maat, alkaen Yhdysvalloista, lopettivat sen ensimmäisenä. 1980 -luvulta lähtien ”lyijytön”, aiemmin kalliimpi, tuli sitten normiksi. Muissa maissa kesti kauemmin. Esimerkiksi Pohjois -Korea, Afganistan ja Myanmar lopettivat lyijypolttoaineen myynnin vuonna 2016. Viime aikoina vain Algeria jäi. Nyt lyijypitoisen bensiinin aikakausi on virallisesti ohi.

L’ON arvostettu että lyijypitoisen bensiinin käytön loppuuestää yli 1,2 miljoonaa ennenaikaista kuolemaa vuosittain, lisää lasten älykkyysosamääriä ja säästää lähes 3 biljoonaa dollaria maailmantaloudelle. Sen poistaminen tukee myös ekosysteemien, erityisesti kaupunkien, palauttamista.

bensiini dieselauto lyijysuhde
Lähde: paulbr75/Pixabay

Seuraava haaste on fossiilisten polttoaineiden poistaminen käytöstä. Tässä mielessä edistystä tapahtuu.

Ranskassa varajäsenet äänestivät kesäkuussa 2019 hiilipitoisia fossiilisia polttoaineita käyttävien autojen myynnin lopettamisesta vuoteen 2040 mennessä. Toiset ovat kunnianhimoisempia. Muutama kuukausi sitten Kalifornian demokraattinen kuvernööri Gavin Newsom itse asiassa allekirjoitti aggressiivisen määräyksen, jossa korostettiin, että uusia diesel- tai bensiinimoottorilla varustettuja henkilöautoja ei voida myydä osavaltiossa vuodesta 2035 lähtien. Au Yhdistynyt kuningaskunta, Boris Johnson allekirjoitti juuri uusien bensiini- ja dieselkäyttöisten ajoneuvojen päättymisen vuonna 2030.

”sikahotellit” sikaruton epidemian estämiseksi

Kun pingviinien kakka antaa meille mahdollisuuden tutkia menneisyyden vaihteluja valtameren liikkeessä