Maailman tehokkain tuuliturbiini on pian kiinalainen

Kiinalainen MingYang Smart Energy on juuri ilmoittanut kehittävänsä General Electricin tarjoamaa Haliade-X: tä tehokkaamman offshore-tuuliturbiinin. MySE 16.0-242: n nimelliskapasiteetti on 16 MW, ja sen odotetaan tulevan käyttöön vuonna 2024.

Ming Yang Wind Power Group Limited on Kiinan suurin yksityinen tuuliturbiinien valmistaja. Muutama päivä sitten yhtiö ilmoitti kehittävänsä yhtä maailman suurimmista merituulivoimaloista nimellisteho 16 MW. MySE 16.0-242, tämä 242 metriä korkea jättiläinen varustetaan kolmella 118 metrin terällä, jotka pystyvät pyyhkäisemään alueen 46 000 m² (vastaa kuutta jalkapallokenttää).

Yhtiön mukaan yksi MySE 16.0-242-turbiini voi tuottaa 80 000 MWh sähköä vuosittain, riittää polttoaineeksi noin 20 000 kotitaloutta yksikköä kohden. Suorituskyvyn suhteen tämä on 45% enemmän kuin yhtiön MySE 11.0-203 -malli, koska turbiinin halkaisija ja pyyhkäisyalue ovat kasvaneet vain 19%. Jokainen näistä taifuunin kestävistä tuuliturbineista, jotka voidaan ankkuroida merenpohjaan tai kelluvaan pohjaan, kestää 25 vuotta.

Ensimmäinen täysi prototyyppi rakennetaan vuonna 2022, ja se on toiminnassa vuoteen 2023 mennessä. Kaupallisen tuotannon odotetaan alkavan vuonna Ensimmäinen lukukausi 2024.

Aina tehokkaampi

MingYang Smart Energyn tarjoama uusi malli on maailman tehokkain, kun se on otettu käyttöön, mutta sitä seuraavat muut kilpailevat mallit. Tanskalainen valmistaja Vestas toi viime helmikuussa markkinoille jättimäisen 15 MW: n merituuliturbiinin. Tämän mallin ensimmäisen prototyypin, nimeltään V236-15.0 MW, odotetaan asennettavan vuonna 2022, kun taas sarjatuotanto on suunniteltu vuonna 2024.

Tuuliturbiinivalmistaja Siemens Gamesa ilmoitti myös toukokuussa 2020, että se pyrkii kehittämään tuuliturbiinia, jonka kapasiteetti on jopa 15 MW, joka on suurin tuolloin rakenteilla oleva maailma. Prototyypin pitäisi olla valmis tämän vuoden 2021 lopussa, ja turbiinit ovat kaupallisesti saatavilla vuoden 2024 aikana.

On myös muistettava, että General Electric (GE) -yhtiö on edelleen maailman suurimman käytössä olevan tuuliturbiinin, Haliade X: n, alkuperää vuoden 2019 lopusta lähtien. Malli on äskettäin hyötynyt päivityksestä joka mahdollisti sen tuotantokapasiteetin lisäämisen (12 MW: sta 13 MW: iin). GE allekirjoitti äskettäin myös sopimuksen 14 MW: n Haliade-X-tuuliturbiinien toimittamisesta Dogger Bank C -tuulipuistoon Isossa-Britanniassa.

Tuuliturbiinit offshore wind biden california
Laajuus: Sweetaholic/Pixabay

Nämä turbiinit, jotka ovat paljon suurempia ja pystyvät kolminkertaistamaan energiantuotantokapasiteetin, antavat valmistajille mahdollisuuden saavuttaa merkittäviä mittakaavaetuja, jotka kunnossa, alentaa energiakustannuksia megawattituntia kohti.

Meren tuulivoima, joka on kalliimpaa ja siten paljon vähemmän levinnyttä kuin maalla sijaitseva tuulivoima, saa sen vuoksi merkittävimmät hinnanalennukset. -37 –49% vuoteen 2050 mennessä muutama kuukausi sitten lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan Luonto, toisti arvostelun Uusi energia.

mitä eroja ympäristölle?

Argentiinassa capybarat sijoittavat entisen elinympäristönsä uudelleen asukkaiden harmiksi