mehiläiset tuhoavat noin kuusikymmentä pingviiniä

Kappingviinit ovat uhanalainen laji, ja valitettavasti ne ovat äskettäin kärsineet vakavan iskun. Yksi Etelä -Afrikan suurimmista siirtokunnista on menettänyt 65 yksilöä. Nämä pingviinit antautuivat useisiin mehiläisten pistoihin, tapahtuma, jota ei ole koskaan tapahtunut alueella aiemmin.

Todellinen joukkomurha

Yleensä pingviinit ovat eläimiä, joiden nykyinen tilanne ei ole todella hyvä. Vuonna 2019 tutkimus osoitti, että 85% keisaripingvineistä (Aptenodytes forsteri) voisi kuolemaan ennen vuosisadan loppua ilmastonmuutoksen vuoksi. Kuitenkin myös muut lajit ovat vaikeuksissa, kuten Kappingviinit. (Spheniscus demersus). Etelä -Afrikassa ja muissa Afrikan maissa, kuten Kongossa, Namibiassa tai Mosambikissa asuvat Kappingviinit ovat ”vaarassa” IUCN: n punaisella listalla (PDF / 1 sivu) – Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto.

Nyt tällä lajilla on sai äskettäin kovan iskun, kuten eteläafrikkalainen päivälehti selittää IOL artikkelissa 20. syyskuuta 2021. Lähellä Simonin kaupungin pikkukaupunkia sijaitseva Boulders Beach on yksi Etelä -Afrikan suurimmista Kappingviinipesäkkeistä. Valitettavasti tämä näiden eläinten tarkkailupaikka oli todellinen joukkomurha 16. -17. Syyskuuta 2021. 65 pingviiniä menetti henkensä mehiläisparven hyökkäyksen jälkeen.

viitta pingviini 2
Luotto: Sander Spek / Wikipedia

Erittäin epätavallinen hyökkäys

Kuolinsyy määritettiin ruumiille tehdyllä ruumiinavauksella kansallispuistoista vastaavien Etelä -Afrikan viranomaisten pyynnöstä (SANParks). Näyttää siltä, ​​että pingviineillä ei ollut mahdollisuutta, sillä tutkijat löysivät muun muassa mehiläisten pistoja silmien ympäriltä. Jokainen yksilö sai noin kaksikymmentä puremaa, synonyymi toksiiniannokselle, joka varmasti aiheutti massiivisen elinten vajaatoiminnan. Toisaalta tutkijat eivät löytäneet ulkoisia vammoja. Lisäksi kaikki kuolleet pingviinit olivat samassa paikassa, mikä on merkki siitä, että mehiläisillä on niitä. kaikki hyökkäsivät samaan aikaan.

Joka tapauksessa tämä on ensimmäinen kerta, kun tällainen tapahtuma on tapahtunut alueella. Tutkijoiden mukaan fynbos – tyypillinen kasvillisuus Etelä -Afrikasta – yleensä pingviinit ja mehiläiset ei tarvitse olla vuorovaikutuksessa. Tutkijat uskovat, että mehiläishyökkäyksen laukaisussa tapahtui jotain erityistä. Tutkimukset jatkuvat parhaillaan havaita muita mahdollisia syitä kuolemista, mutta myös tietää enemmän hyönteisten hyökkäyksestä.

Tämän vedenalaisen teltan avulla voit ”leiriytyä” veden alla haiden tarkkailuun

Heinäkuu 2021 on virallisesti maapallon kuumin kuukausi