Merisaukot ovat erittäin hyödyllisiä ilmastonmuutosta vastaan

Kauan metsästetty turkiksensa, merisaukot tekevät paluun, ja niiden jakautuminen osoittaa roolinsa tärkeänä säätelijänä ekosysteemeissään. Nämä todella suojaavat eräänlaista leväseosta, joka varastoi hiiltä ilmakehän merenpohjasta.

Ilmastonmuutoksen ”sankarit”

Merisaukot (Enhydra lutris) asuvat Tyynenmeren pohjoisosassa, erittäin suurella alueella. Jälkimmäinen ulottuu Hokkaidon saarelta (Pohjois -Japani) Alaskaan Kalifornian ja Kamtšatkan (Venäjä) kautta. Tämä on noin kaikkein vedessä ja massiivisin saukkoja (45 kg), mutta myös ainoita, jotka voivat pysyvästi elää meressä. Artikkelissa 15. syyskuuta 2021 The BBC tekee tästä lajista ”ilmastonmuutoksen sankaritar”.

Kauan metsästetty turkiksensa vuoksi merisaukot lisääntyvät jälleen mainituilla alueilla. Niillä on tärkeä sääntelyrooli ekosysteemeissä. Itse asiassa ne suojaavat rakkolehteä, eräänlainen sekoitus ruskeita, punaisia ​​tai vihreitä leviä. Jälkimmäinen kerää kuitenkin hiiltä ilmakehästä varastoidakseen sen merenpohjaan, mikä estää sen muuttumisen hiilidioksidiksi ja siten kaikki päästöt, jotka edistävät ilmaston lämpenemistä.

merisaukko
Laajuus: Pasquale Paolo Cardo / Flickr

Edut, mutta myös haitat

Tutkijat ovat havainneet, että kun merisaukkoja on läsnä, rakkolevä kukoistaa. Kuitenkin tavalliset rakkolevämetsät tulla vedenalaisiksi aavikoiksi saukkojen puuttuessa. Siten nämä eläimet ovat välttämättömiä näiden leväseosten selviytymiselle. Osoittautuu, että merisaukkoilla on valtava ruokahalu, varsinkin kun kyse on merisiilien ruokinnasta. Syömällä ne estävät siten tämän lajin lisääntymisen. Kuitenkin merisiilit itse ruokkivat runsaasti rakkolevää.

Heidi Pearson, Kaakkois -Alaskan yliopiston (Yhdysvallat) meribiologi, merisaukot ovat ”kulmakivi”, joka on vastuussa kaikkien niiden usein käyttämien ekosysteemien vakaudesta. Lisäksi nämä eläimet syövät rapuja, jotka itse ruokkivat etanoita ja etanoita, joiden toiminta auttaa puhdistamaan levät. Syömällä rapuja, saukkoja osallistua aktiivisesti tähän puhdistukseen.

Lopuksi saukolla on negatiivinen kohta edellä kuvatuista eduista huolimatta. Jotkut tarkkailijat uskovat, että nämä eläimet ovat niin ahneita, että ne vaikuttavat myös kaupalliseen kalastukseen. Niinpä heidän uudelleen käyttöönotto tietyissä ympäristöissä on tutkittava tarkasti, jotta ne voivat hyötyä vain niiden myönteisistä ympäristövaikutuksista.

Pohjois -Atlantin suihkuvirta on vaarassa joutua ennennäkemättömään hallintoon ainakin vuosituhannen ajan

Mitä jos tulisit näkymättömäksi hyttysille?