Miksi ja miten välttää asbestin laitonta kaatamista?

Vaikka asbesti aiheuttaa edelleen kansanterveydellisiä kysymyksiä, huolenaiheet lisääntyvät yhä enemmän ympäristön suhteen. Laittomat talletukset ovat todellakin yleisiä, eikä rikoksentekijöillä ole mitään tekemistä tämän tyyppisten mineraalien vaarallisuuden kanssa.

Vaara terveydelle ja ympäristölle

Asbestilla tarkoitetaan tiettyjä mineraaleja, joilla on kuitumainen rakenne ja joita käytetään teollisuudessa. Yleisesti ottaen asbesti on luonnollisesti läsnä ilmakehässä. Jälkimmäinen ei ole uhka, ennen kuin sen kuidut sekoitetaan (tai rikotaan). Lisätään kuitenkin selvennys sidotusta (murenemattomasta) asbestista verrattuna tavanomaiseen (murenevaan) asbestiin. Itse asiassa materiaalit ja muut tuotteet, jotka sisältävät sidottua (tai vahvasti sitoutunutta) asbestia, eivät ole sitä ei todennäköisesti vapauta kuituja, kun ne eivät ole vaurioituneet.

Vuodesta 1996 lähtien Ranska on kieltänyt erilaisten kuitujen tuonnin, valmistuksen ja kaupan pitämisen. Kuitenkin, kuten kohdassa selitettiinKansallinen tutkimus- ja turvallisuuslaitos (INRS) asbestia on läsnä rakennukset, jotka on rakennettu ennen vuotta 1997. Näin ollen tämä erittäin myrkyllinen mineraali voi päätyä rakennusjätteeseen. Kuka tahansa voi altistua ammattilaisista yksityishenkilöihin, jotka tekevät töitä kotonaan.

Vuonna 2010 asbestiin liittyvät sairaudet olivat edelleen toiseksi suurin ammattitautien syy. Nämä olivat myös johtava syy työperäisiin kuolemiin Ranskassa – lukuun ottamatta työtapaturmia. Maailmanlaajuisesti asbesti tappaa vähintään 250 000 ihmistä vuosittain, mukaan julkaisu Yhdistyneiden kansakuntien ympäristöohjelmasta (UNDP) vuodelta 2019. YK: n kehitysohjelma tarkasteli raportissaan myös asbestin esiintymisen vaarallisuutta ympäristössä. Asbestilla voi myrkyllisyytensä ja luonnollisesta mineraalista huolimatta olla a vaikuttaa kasvistoon ja eläimistöön.

asbestin vaara
Laajuus: ennelise / Pixabay

Usein villit talletukset

Ihmisten, jotka törmäävät asbestiin työn aikana, on siksi ryhdy kaikkiin tarvittaviin varotoimiin. Ihanteellinen on suojautua sopivalla naamarilla (tyyppi FFP3) sekä käsineillä. On myös tärkeää kostuttaa materiaali käsittelyn aikana ja purkaa osat yksitellen vahingoittamatta niitä ennen niiden puhdistamista vedellä. Työn jälkeen on vastuu jätteiden lukitsemisesta sääntelypusseissa, hävitä käytetyt vaatteet ja käsineet ja pese huolellisesti, erityisesti hiusten ja parran alueella.

Asbestin aiheuttama vaara tarkoittaa sitä luonnonvaraiset talletukset ovat todellinen vitsaus joka on otettava huomioon. Kesän 2021 alusta lähtien tiedotusvälineissä on raportoitu lukuisia laittomia polkumyynnin tapauksia Ranskassa, kuten Ajainissa (Creuse), paikassa Faches-Thumesnil (Pohjoiseen) tai uudelleen paikassa Licques (Pas-de-Calais). Rikoksentekijät, jotka eivät ilmeisesti tiedä asbestin vaarallisuudesta, jättävät mieluummin jätteet luontoon tai laittomilla kaatopaikoilla. Kun tällainen rikos tapahtuu, yksi ainoa keino on kutsua todistajia niin, että hyvin harvat rikolliset saavat sakkoja.

Saman jätteen on kuitenkin saatettava päätökseen vaara vaarallisten jätteiden varastointilaitoksessa (ISDD). Tämä jäte voidaan myös käsitellä lasitusyksikössä, mutta tämä prosessi on paljon kalliimpi kuin kaatopaikka, eikä se salli Ranskassa tuotetun asbestijätteen hallintaa..

Mutta miten välttää asbestin laitonta kaatamista ? Yksityishenkilönä on tavallista kutsua ammattilainen. Maali ? Varmista, että asbestia sisältävää rakennusjätettä käsitellään oikein. Valitettavasti huijauksia ja muita väärinkäytöksiä ovat usein etenkin yksityishenkilöiden välisillä myyntialustoilla. Pahantahtoiset ihmiset veloittavat korkean hinnan jätteiden keräämisestä. Ennen kaikkea he epäröivät luopua samasta jätteestä laittomilla kaatopaikoilla sen sijaan, että tuovat sen turvalliseen paikkaan. Nämä häikäilemättömät ihmiset voivat myös käyttää todellisten yritysten SIRET -numeroita teeskennellä ammattilaisia. On silti parasta viedä jätteet itse käsittelypaikalle.

voiko happi loppua?

Irrotettavat ja modulaariset suojat aaltoja vastaan