Myöhään Permin sukupuutto, analoginen nykytilanteelle?

Tarkasteltaessa ympäristön mullistuksia, jotka merkitsivät Permin alueen loppua, tutkijat ovat löytäneet uuden sukupuuton lähteen makean veden ekosysteemeille äkillisen lämpenemisen aikana, mikä estää niiden elpymistä satoja tuhansia vuosia.. Tulokset ilmestyvät lehdessä 17. syyskuuta Luonnonviestintä.

Myöhäinen Permin sukupuutto, joka tapahtui 252 miljoonaa vuotta sitten, on merkittävin maapallolla fanerosoikan aikana. Eli viimeisten 540 miljoonan vuoden aikana. Kyseessä on ilmaston äkillinen lämpeneminen, joka liittyy nykypäivän Siperiassa sijaitsevien valtavien tulivuorenpurkausten valtaviin kasvihuonekaasupäästöihin.

Levien ja bakteerien räjähdys aiheuttaa a myrkyllinen keitto

Hyvin suuri osa maan ja meren lajeista kuoli sukupuuttoon, mukaan lukien ne, jotka asuivat jokissa ja järvissä, kuten Connecticutin yliopiston (Yhdysvallat) tutkijat osoittivat. Nämä ovat todellakin korostaneet uutta sukupuuttoon vaikuttavaa tekijää äärimmäisen ilmaston lämpenemisen aikana. Se koostuu levien ja bakteerien hallitsematon lisääntyminen, muuttamalla makea vesi a myrkyllinen keitto siellä oleville eläimille.

Jos kasviplankton ja syanobakteerit muodostavat meren ravintoverkon perustan, niiden liiallinen runsaus johtaa veden hapetukseen ja myrkkyjen massiiviseen vapautumiseen ympäristöön. Kuitenkin Sydneyn altaan (Australia) sedimenttien ja muiden fossiilisten kivien tutkimuksen ansiosta tutkijat havaitsivat, että useita massiivisia kukintoja tapahtui pian Siperian purkausten alkamisen jälkeen. Itse asiassa ei jokia eikä järviä säästynyt joukkotuho, joka sitten iski maahan.

sukupuuttoon
Meren sukupuuttojen voimakkuus 542 miljoonaa vuotta. Huomaa absoluuttinen huippu Permin lopussa (loppu P). Laajuus: Wikimedia Commons.

Ja hyvästä syystä kaikki ainesosat, joita tarvitaan a myrkyllinen keitto kerättiin. Lainaamme korkeat lämpötilat ja korkea hiilidioksidipitoisuus ilmassa, molemmat peräkkäisiä tulivuoren toimintaa. Unohtamatta ravinteiden runsas saanti metsäalueiden vähenemisen jälkeen. Sateet, jotka putosivat maaperään, virtasivat suoraan kohti jokia ja järviä kuljettamalla suuria määriä nitraatteja ja fosfaatteja.

Myöhäispermin sukupuutto, varoitus lähitulevaisuudesta?

Tämä allekirjoitus näkyy Permin sukupuuton aikana, mutta myös muissa nopean lämpenemisen jaksoissa. Ja se, mitä teemme tällä hetkellä teollisen ja maataloustoimintamme vuoksi, ei ole poikkeus sääntöön.

« Näemme yhä enemmän myrkyllisiä levien kukintoja järvissä ja matalassa meriympäristössä, mikä liittyy lämpötilan nousuun ja kasviyhteisöjen muutoksiin, jotka johtavat ravinteiden lisäämiseen meriympäristössä. Puhdas vesi Selittää Tracy Frank, tutkimuksen pääkirjailija. Myös olla kiinnostunut menneisyyden mullistuksista ”(…) antaa meille hyvän taustan ymmärtää, mitä tänään tapahtuu ».

Nykyinen ravinteiden lisääntyminen johtuu osittain metsien hävittämisestä, mutta myös maataloudesta ja muista vesisaasteista. Tästä johtuva levien ja mikrobien lisääntyminen aiheuttaa jo kalan massakuolleisuuden jaksot sekä vahinkoa ihmisten ja eläinten terveydelle.

« Myöhäinen permi on yksi parhaista paikoista etsiä rinnakkaisuuksia siihen, mitä nyt tapahtuu. »Liittyy pääkirjoittajaan. ”VSPelottavaa on, että olemme tottuneet ajattelemaan vuosia, ehkä vuosikymmeniä, jos olemme todella seikkailunhaluisia. Kesti neljä miljoonaa vuotta, ennen kuin ympäristö toipui Permin myöhäisestä sukupuutosta. Se antaa ajattelemisen aihetta ».

Kun Australian tulipalot aiheuttavat valtavia planktonisia kukintoja