Naamioi itsesi lintujen ulosteisiin, näiden hämähäkkien selviytymiskysymys

Hämähäkit Cyclosa ginnaga kudovat verkkoonsa valkoista silkkikiekkoa, jonka keskelle he asettuvat, ja niissä on hopeanvärinen vatsa ja jalat, jotka on peitetty mustilla pisteillä, mikä antaa heille vastenmielisen ulkonäön: lintujen ulosteet. Tavoite on kaksi: torjua saalistajat ja houkutella potentiaalista saalista.

Yksi matkiminen, kaksi tavoitetta

the aggressiivinen matkiminen määrittelee ajatuksen siitä, että saalistaja pääsee saaliin jäljittelemällä vaarattoman tai hyödyllisen mallin ulkonäköä ja / tai käyttäytymistä välttääkseen oikean tunnistamisen. Jotkut hämähäkit käyttävät tätä strategiaa. Pettääkseen vastustajansa, kuten ampiaiset tai muurahaiset, lajin lajien Cyclosa ginnaga, jotka löytyvät Kaakkois -Aasian kosteista trooppisista metsistä, ovat erityisesti kehittäneet matkimismuodon, joka antaa niille ulkonäön lintujen ulosteesta. Ne myös tuoksuvat. Luonto on nerokas. Eläimillä on taipumus välttää sitä, mikä on jo täysin sulatettu.

Näiden hämähäkkien kyky jäljitellä saalistajia on ollut tiedossa useita vuosia. Viime vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan kuitenkin Nykyinen eläintiede, se palvelee myös toista tarkoitusta: houkutella saalista.

Aiemmissa tutkimuksissa oli aiemmin oletettu, että nämä rapuhämähäkit (jotka on nimetty näiden kahden etujalkansa pidemmän pituuden vuoksi) saattavat myös houkutella hyönteisiä ruokalistalleen matkimalla lintujen ulosteita. Loppujen lopuksi ajatus on järkevä. Tämä johtuu siitä, että lintujen ulosteet ovat tärkeä ravinteiden lähde hyönteisille ja jotkut lajit myös munivat sinne. Lisäksi taskurapujen hämähäkit odottavat saalistajia, jotka ovat asettuneet lehtilleen, mieluummin väijyttelevät kuin seuraavat liikkuvia kohteitaan.

Toistaiseksi mikään kokeellinen tutkimus ei kuitenkaan ole onnistunut osoittamaan sitä. Se on nyt tehty.

hämähäkit
Rapuhämähäkki hyökkää kärpästä vastaan. Luotto: Xin Xu

Strategia, joka toimii näille hämähäkeille

Osana tätä työtä Daiqin Li ja hänen tiiminsä Singaporen kansallisessa yliopistossa esittivät useita hyönteisparvia rapuhämähäkkeille, jotka jäljittelevät lintujen ulosteita, samankokoisia todellisia ulosteita ja yksittäisiä lehtiä. Näiden kokeiden aikana hyönteiset vierailivat sekä hämähäkeissä että lintujen ulosteissa huomattavasti nopeammin kuin tyhjät lehdet. Erityisesti hämähäkit houkuttelivat kärpäsiä, vaikka todelliset jätteet houkuttelivat niitä nopeammin.

Sitten tutkijat levittivät hajutonta ja helposti pestävää vesivärimaalia hämähäkkien ruumiille muuttaakseen ulkonäköään. Tämän kokeen tarkoituksena oli selvittää, oliko näiden hämähäkkien ominainen väriyhdistelmä avain tiettyjen hyönteisten huijaamiseen. Tämän seurauksena kaikki valkoiseksi tai kokonaan mustaksi maalatut hämähäkit olivat vähemmän houkutteleva hyönteisille kuin ”naamioimattomat” hämähäkit.

Lopuksi tutkijat mallinnivat kohdehyönteisten visuaalisen järjestelmän ja havaitsivat, että epäonninen saalis oli kykenemätön erottamaan taskurapuhämähäkkiä todellisista lintujen ulosteista. Yhdessä nämä tulokset viittaavat siihen, että hämähäkkeihin houkutellut hyönteiset voivat todellakin erehdyksessä tunnistaa ne lintujen ulosteiksi.

Ilmaston lämpenemisestä vastuussa olevalla säteilyn epätasapainolla on alle 1% mahdollisuus olla luonnollista alkuperää

Tämä start-up haluaa muuttaa kaiken ruoan pieniksi neliöiksi