Ocean Cleanup torjuu Pohjois -Tyynenmeren jätteiden pyörre

Ocean Cleanup, voittoa tavoittelematon järjestö, joka tunnetaan pyrkimyksistään puhdistaa valtameret roskistamme, käsittelee nyt Pohjois -Tyynenmeren roskapyörreä, joka on valtava roska -massa, joka sijaitsee Tyynellämerellä Havaijin ja Kalifornian välillä. Tehokkuuden lisäämiseksi palautusjärjestelmää ”tehostetaan” käyttövoimajärjestelmällä.

Vuonna 2013 Boyan Slat (tuolloin kahdeksantoista) luopui ilmailutekniikan opinnoistaan ​​käynnistääkseen projektin nimeltä The Ocean Cleanup. Periaate: käytä 600 metriä pitkiä verkkoja, jotka ovat yli kolme metriä syviä ”U” -muotoisia, jotta kerätään mahdollisimman paljon ihmisjätettä valtameriin. Kun säiliöt ovat täynnä, muovit käsitellään kierrätettäväksi.

Viimeisen viikon aikana laite on keskittynyt Tyynenmeren pohjoisosan roskaporttiin (Great Pacific Garbage Patch, GPGP). Maan pyörimisen vaikutuksesta merivirrat muodostavat valtameren rinteitä. Nämä valtavat pyörteet, jotka pyörivät myötäpäivään pohjoisella pallonpuoliskolla, pyrkivät sitten vangitsemaan muovijätteen sisälle. GPGP, joka on vähintään kolme kertaa Ranskan kokoinen, on yksi näistä katuista.

Käyttövoimajärjestelmä

Sen kehittämisen jälkeen vuonna 2013Ocean Cleanup -hanke on hyötynyt lukuisista muutoksista. Alun perin ajatuksena oli ankkuroida massiivinen U-muotoinen kelluva este, joka kykenee hyödyntämään merivirtoja, aaltoja ja tuulta luodakseen nopeuseron muovijätteen kanssa, jolloin se voidaan kerätä.

Tämän lähestymistavan testaaminen Great Pacific Garbage Patchissa osoitti kuitenkin, että suunnittelu ei ollut kovin tehokas. Järjestelmä yritti ylläpitää jätteiden keräämiseen tarvittavia nopeuksia.

Äskettäin tutkijat lisäsivät valtavan laskuvarjon, jonka tarkoituksena oli hidastaa estettä ylläpitääkseen vakaan nopeuden. Lopulta tiimi on nyt luopunut ajatuksesta passiivisesta järjestelmästä sähköisen järjestelmän hyväksi. Konkreettisesti, alus miehistön kanssa on nyt sijoitettu U-muotoisen esteen (800 metriä pitkä) kumpaankin päähän hinaamaan sitä veden läpi 1,5 solmun (noin 2,78 km / h) vakionopeudella. Tämän lähestymistavan toinen etu on, että järjestelmä voidaan suunnata alueille, joilla on suuri jätteen pitoisuus.

meren puhdistus
Crédits: valtameren puhdistus

Tätä muotoilua kutsutaan Jennyksi, ja sitä kuvataan Ocean Cleanup Projectin ensimmäiseksi täysimittaiseksi järjestelmäksi. Hänelle suoritetaan yli 70 erillistä testiä tämän roskien pyörteen sisällä seuraavan 60 viikon aikana. Näiden testien avulla tiimi aikoo paitsi vahvistaa suunnittelun tehokkuuden myös osoittaa sen rajallisen ympäristövaikutuksen. Viime kädessä Ocean Cleanup pyrkii siihen vähentää 90% kelluvat muovit valtamerissä vuoteen 2040 mennessä.

Muista lopuksi, että organisaatiolla on myös useita veneitä, jotka kykenevät ratkaisemaan saastumisongelmia edelleen ylävirtaan, suoraan jokiin.

Kaliforniassa punapuut on suojattu tulipaloilta alumiinifoliolla

Tämän vedenalaisen teltan avulla voit ”leiriytyä” veden alla haiden tarkkailuun