selvitä ilmaston lämpenemisen vaikutukset kartoista

Muutama päivä sitten hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli (IPCC) julkaisi uusimman raporttinsa. Hän esitteli uusia ilmastoarvioita ja ennusteita, jotka eivät olleet kovin optimistisia. Näitä ennusteita havainnollistaa myös kartta ja online -atlas alueellisessa mittakaavassa.

Konferenssi esitteli kortin

9. elokuuta 2021 IPCC julkaisi kuudennen kolmen kuukauden raportin COP26-ilmastokokouksesta, joka pidetään Glasgow’ssa (Skotlanti). Raportissa mainittiin useita skenaarioita sisällytetään lämpötilan ja merenpinnan nousu sekä kasvihuonekaasupäästöjen kasvu. Tutkijat mainitsivat myös seuraukset, nimittäin taajuus ja voimakkuus yhä tärkeämpää tulvien, kuivuuden, äärimmäisten helleaaltojen ja tulipaloja edistävän ilmaston kannalta.

IPCC: n raportti julkistettu virallisen konferenssin aikana. Ranskalainen paleoklimatologi Valérie Masson-Delmotte esitteli kartan, jonka toteuttaminen sisälsi raporttiin sisältyvät tieteelliset tiedot.

IPCC: n ilmastokartta
Crédits: kaappaa YouTube/hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli (IPCC)

”Tämä maailmanlaajuinen näkemys korostaa yhtä tämän raportin tärkeimmistä viesteistä. Ilmastonmuutos vaikuttaa planeettamme jokaiseen alueeseen, ja jokainen pieni pieni osa lämpenemisestä lisää lämpenemistä kaikilla maailman alueilla useilla tavoilla ”, sanoi asiantuntija.

Interaktiivinen online -atlas

Myös Valérie Masson-Delmotte mainitsi interaktiivinen online -atlas antaa Internetin käyttäjille mahdollisuuden luoda alueensa karttoja menneisyydessä, nykyisyydessä, mutta myös tulevaisuudessa. Käyttäjät voivat säätää erilaisia ​​komponentteja ja valita useita skenaarioita. Tutkijalle kyseinen atlas voisi olla – pelkästään informatiivisen näkökulman lisäksi – hyödyllinen taistella metsien hävittämistä vastaan. Karttojen lisäksi läsnä on monia tuloskäyriä.

Napsauta alustan kotisivulla ”alueelliset tiedot” luodaksesi planisphere. Kun kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa, käyttäjälle annetaan opastettu kierros. Tämä ei kuitenkaan ole liikaa alustan osalta ei ole intuitiivisuuden malli. Lisäksi ihmisillä, jotka eivät puhu englantia, on ilmeisesti vaikeuksia navigoida.

Sivusto ehdottaa kuitenkin ”tietojoukossa” valittavaa eri tietolähteitä. Esimerkiksi lämpötiloille on mahdollista valita historiallisia simulaatioita, todellisia havaintoja tai erilaisia ​​projektion malleja. ”Muuttuvassa” käyttäjä voi valita ilmakehän, meren tai sosioekonomisen tiedon välillä. Muut kohdistimet tarjoavat keinoja säätää havaintoaikaa tai ennusteiden luottamusastetta. Toinen hyvä idea, luotu kartta voi olla viedään PDF- tai PNG -muodossa jakamista varten. Tässä meidän:

kartalla luotu IPCC -sivusto
Luotto: IPCC WGI Interactive Atlas

maailman suurin suora ilmanottolaitos alkaa absorboida hiilidioksidia

Jättiläisiä lintuja syöviä tuhatjalkaisia ​​on olemassa