”sikahotellit” sikaruton epidemian estämiseksi

Ihmiset ovat suojattuja Covid-19-pandemian vuoksi erityisesti Australiassa. Samaan aikaan Kiinassa siat on sijoitettu rakennuksiin, joissa valvonta ansaitsee korkean turvallisuuden laboratorion. Maali? Voittaa sikarutto ja varmistaa jättimäinen tuotanto.

Epidemian pysäyttäminen on kiireellistä

Vuodesta 2018 lähtien sikarutto on vaikuttanut noin 50 maahan Afrikassa, Aasiassa ja Euroopassa ennen kuin se on saapunut Amerikkaan vuosikymmenien poissaolon jälkeen. Tarkkailijoiden mukaan se on tarkemmin sanottuna afrikkalainen sikarutto (AFF) ”Suurin eläinten epidemia, joka on koskaan nähty planeetalla”. Maailman eläinten terveysjärjestö (OIE) on useiden kuukausien ajan kehottanut hallituksia ryhtymään kiireellisiin toimiin pysäyttää taudin eteneminen.

Hongkongin päivittäinen artikkeli 2. elokuuta 2021 Etelä -Kiinan aamuposti herättää ”sikahotellien” leviämisen Kiinassa. Näitä tuotantolaitoksia – usein stereotyyppisiä 13 -kerroksisia rakennuksia – valvotaan laajasti lukuisten kameroiden ja kulunvalvonnan avulla. Jokainen tämän tyyppinen kompleksi kotona noin 10 000 sikaa jatkuvasti ja tuotantokapasiteetti on 120 000 päätä vuodessa.

Näiden rakennusten takana on useita yrityksiä, kuten Muyuan Foods. Toinen esimerkki on New Hope, joka on äskettäin rakentanut kolmen rakennuksen, joka koostuu viidestä kerroksesta kokonaispinta -ala on 140 000 neliömetriätai vastaa noin kaksikymmentä jalkapallokenttää.

Suurimpien laboratorioiden arvoinen turvallisuus

Tällaisella petojen pitoisuudella on helppo kuvitella, että virus tai muut bakteerit voivat tuhota sormen napsautuksella. Itse asiassa kaikki tehdään sen varmistamiseksi, että eläimet pysyä eristyksissä ulkomaailmasta. Henkilökuntaa koskevat korkean turvallisuuden laboratorion arvoiset terveyskäytännöt. Esimerkiksi heidän on suihkutettava sisään- ja uloskäynnin yhteydessä, ja ranteessa on ehdottomasti kiellettyä käyttää mitään (kello, rannekoru).

Sisällä robottien tehtävänä on seurata eläinten lämpötilaa sekä elintarvikkeiden jakautumista kahdesti päivässä. Ennen kaikkea voimme mainita huippuluokan ilmansuodatusjärjestelmän, joka pystyy suorittamaan automaattiset desinfiointitoimet. Joillakin näistä tehtaista on jopa asuntoloiden rakentaminen työntekijöilleen rajoittaakseen edelleen yhteyttä ulkomaailmaan.

hotellirakennukset sioissa 2
Crédits: kaappaa YouTube/ South China Morning Post

Valmis ratkaisu

Siksi Kiina on käyttänyt keinoja, eikä tämä ole sattuman tulosta. Vaikka rutto raivoaa edelleen, kiinalainen lauma tuhoutui vuonna 2019. puolet alueella olevista eläimistä olivat menettäneet henkensä, katastrofi, joka aiheutti ennennäkemättömän inflaation. Tuolloin syytökset koskivat pieniä perheviljelmiä, joiden hygieniaolosuhteet olivat viranomaisten mukaan valitettavia. Silti ei alle 11 uutta saastumislähdettä ovat ilmestyneet alkuvuodesta 2021, vaikka lauma rakentaa jälleen nopeasti.

Nämä ”sikahotellit” vastaavat terveysongelmaan, mutta myös ongelmien suunnitteluun alueesta. Itse asiassa laukkaava kaupungistuminen tarkoittaa sitä, että karjanhoitoon tarkoitetut tilat sulavat kuin lumi auringossa. Kuitenkin intensiivisiä rakenteita tuottaa kolme kertaa enemmän sikoja pinta -alayksikköä kohti ja jätevedet käytetään uudelleen lannoitteina. Kiina ei siis ajatellut kauan hyväksyä tätä ratkaisua, joka ilmeisesti asettaa eettisiä kysymyksiä.

Lopuksi, Etelä -Kiinan aamuposti oli jo maininnut kuvissa ensimmäisten tämän tyyppisten rakennusten ulkonäön vuonna 2018:

Tutkimus paljastaa elokuun 2018 hämmästyttävän polynyan alkuperän

Lyijypitoisen bensiinin aikakausi on virallisesti ohi