Siperiassa metsäpalot pimentävät kaikki muut yhdessä

Siperian metsiä tällä hetkellä tuhoavat palot ovat suurempia kuin kaikki muut maailmassa yhteensä. NASAn mukaan näiden palojen savu olisi ensimmäistä kertaa saavuttanut myös maantieteellisen pohjoisnavan.

Siperian taigassa esiintyy metsäpaloja joka kesä, mutta tämä vuosi on erityisen raaka. Vertailun vuoksi voidaan todeta, että pelkästään vuonna 2020 nämä palot vapauttivat kesäkaudella 450 miljoonaa tonnia hiilidioksidia. World Weather Attributionin (WWA) tekemän määrittelytutkimuksen mukaan alueella tänä vuonna havaittu helleaalto olisi ollut ”lähes mahdotonta” ilman ilmaston lämpenemistä. Mutta vuonna 2021 metsäpalot ovat jo vapauttaneet osan yli 505 miljoonaa tonnia. Eikä kausi ole vielä ohi.

Nämä Siperian tulipalot tulvivat noin 161300 neliökilometriä Vuoden alusta lähtien alue on lähes kaksi kertaa Itävallan kokoinen. Venäjän sääseurantalaitoksen Rosgidrometin mukaan tilanne heikkenee edelleen, ja noin 34 000 neliökilometriä metsää on edelleen tulessa.

Nämä palot ovat suurempia kuin Kreikassa, Turkissa, Italiassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa tällä hetkellä tuhoavat metsäpalot yhteensä. Washington Post Aleksei Jarošenko, metsäasiantuntija Greenpeacestä Venäjältä. Yli 8600 palomiestä, maatyöntekijää, sotilasta ja muuta pelastajaa on tällä hetkellä sillalla taistelemaan heitä vastaan.

NASA on omalta osaltaan julkaistu lauantaina 7.8 valokuva, jonka yksi sen satelliiteista on ottanut korostaen kipeää savua, joka leviää päälle yli 4800 kilometriä, Koillis -Siperian Jakutian alueelta pohjoisnavalle. Tietojen mukaan tämä on ensimmäinen.

Siperia tulipalot
Kuvaus: sippakorn/pixabay

Erityinen hallinta

Yhdellä tasolla Siperian tulipalot sopivat vuotuiseen jaksoon. Tiedämme kuitenkin, että ilmastonmuutos pahentaa niitä, kuten edellä mainittiin, mutta myös siksi, että metsänhoito on jatkuvasti heikentynyt maassa Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen.

Venäjällä on erityinen lainsäädäntö, joka antaa itselleen oikeuden antaa tulipalojen leviämisen edellyttäen, että ne eivät suoraan uhkaa infrastruktuuria ja että niiden sammuttamisesta aiheutuvat kustannukset ovat suurempia kuin arvioitu vahinko.

Varsinkin kun Venäjän virkamiehet ja mielipidejohtajat ovat vuosien ajan korostaneet, että nämä tulipalot ovat normaaleja, taiga palaa edelleen ja että siitä ei tarvitse tehdä ongelmaa. ”Ihmiset ovat tottuneet siihen”, selittää Aleksei Jaroshenko. ”Vaikka tämä alkaa pikkuhiljaa muuttua, menneet metsäpalot Siperiassa ovat juuri saaneet aaltoja Venäjän mediassa tänä vuonna”.

Tietenkin sinun on otettava huomioon Venäjän alueen laajuus. Tässä maassa, joka on yli kolmekymmentä kertaa Ranskan kokoinen ja tuskin kaksinkertainen määrä asukkaita, valtavat alueet ovat asumattomia, toteaa RFI. Lisäksi tietyille alueille pääsy on erittäin monimutkaista, koska käytännössä toteutettavia teitä ei ole.

Tämän seurauksena Venäjä taistelee tänään lähes 200 metsäpaloa Siperiassa, mutta kymmeniä muita tuhansia neliökilometrejä koskevia taudinpurkauksia palaa edelleen vapaasti.

Tämä start-up haluaa muuttaa kaiken ruoan pieniksi neliöiksi

Tämä yritys on peräisin ensimmäisestä teräksestä ilman fossiilisia polttoaineita.