Tämä säätiö haluaa suojella maailman viimeisiä hiljaisimpia paikkoja

Quiet Parks International on säätiö, jolla on selkeä tehtävä: säilyttää planeettamme viimeiset hiljaiset ”täplät”. Hiljaisemmat paikat saavat siten sertifikaatin, jotta paikallisviranomaisia ​​kannustetaan suojelemaan niitä enemmän.

Metsästys melulle!

Covid -19 -pandemia antoi ihmisille – erityisesti kaupunkilaisille – mahdollisuuden nähdä missä he asuvat saavuttaa tietty rauhan taso, varsinkin ensimmäisen synnytyksen aikana. On ilo kuulla taas linnunlaulu selvästi! Kuitenkin elämä sellaisena kuin tiesimme sen aiemmin vähitellen takaisin oikeutensaja äänet. Yleensä melusaaste vaikuttaa monin paikoin ihmisiin, mutta myös lintuihin ja puihin.

Onko maapallolla vielä hiljaisia ​​paikkoja? Vastaus on kyllä, ja amerikkalainen säätiö Quiet Parks International on vastuussa listaamisesta ja edistää niiden säilymistä. Tämän liikkeen lähtökohtana on amerikkalainen bioakustiikka Gordon Hempton, joka oli antanut itselleen tehtävän tunnistaa maailman viimeiset rauhan paratiisit. Asianomainen henkilö oli julkaissut kirjan verkkosivuston perusteella Yksi neliön tuumainen hiljaisuus Tämä julkaisu johti säätiön perustamiseen, joka jatkaa tänään työtään.

Päällä virallinen alusta Quiet Parks Internationalilta on mahdollista lukea lainaus Robert Kochilta, Nobelin bakteriologipalkinnon saaja 1905: ”Tulee päivä, jolloin ihmisen on taisteltava melua yhtä vääjäämättä kuin kolera ja rutto.”

zabalo park ecuador
Zabalo River Park (Ecuador)
Luotto: Quiet Parks International

Sertifiointi odottavat lakeja

Quiet Parks International lähettää ihmisiä maapallon neljään kulmaan (katso artikkelin lopussa oleva video) poimimaan melua – luonnollista tai keinotekoista – kilometrien päästä käyttämällä erittäin herkkiä mikrofoneja. Jos kyseistä paikkaa pidetään riittävän hiljaisena, säätiö myöntää sille todistuksen. Tavoitteena on kannustaa paikallisia viranomaisia ​​säilyttämään nämä hiljaisuuspaikat. Tämä on askel eteenpäin ilman lakeja torjumaan melusaastetta.

Sertifikaatin saamisen kriteerit ovat yksinkertaiset. Jotta paikkaa voidaan pitää rauhallisena ja hiljaisena, sitä ei saa käydä läpi enemmän kuin yksi ihmisen ääni 15 minuutin välein. Jotkut kaupunkialueet voivat myös saada sertifioinnin, vaikka peruskriteeri on hieman erilainen. Näiden paikkojen osalta säätiö sietää tieliikenteen aiheuttaman taustamelun vähimmäistason.

Hiljaisten puistojen kansainvälinen säätiö tutkii parhaillaan 250 sivustoa. Jotkut ovat jo saaneet kuuluisan sertifikaatin, kuten Hampstead Heath Park Lontoossa (Iso -Britannia), Zabalo River Park (Ecuador) ja Yangmingshanin kansallispuisto (Taiwan).

Mikä on vihreä säde ja miten se havaitaan?

Kuinka aallot voivat muuttaa pilvien koostumusta