Tämä yritys on peräisin ensimmäisestä teräksestä ilman fossiilisia polttoaineita.

Ruotsissa SSAB -yritys selittää onnistuneensa täysin teräksen valmistuksessa ilman fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Menetelmänsä ansiosta tämä yritys haluaisi aloittaa tuotannon teollisessa mittakaavassa muutaman vuoden kuluttua ja miksi ei mullista monia teollisuudenaloja.

Valmistusprosessin optimointi

Kun ajattelemme eri ajoneuvojen aiheuttamaa saastumista, ilmeisin tekijä on tietysti niiden kasvihuonekaasupäästöt ja muut pienhiukkaspäästöt. Voidaan myös ajatella sähköajoneuvojen akkuja, joiden kierrättäminen aiheuttaa edelleen suuria ongelmia. On kuitenkin toinenkin näkökohta, joka on hieman vähemmän tunnustettu: näiden koneiden valmistuksessa käytettyjen päämateriaalien ympäristövaikutukset. Näiden materiaalien joukossa on kuitenkin teräs. Sisään lausunto 18. elokuuta 2021 ruotsalainen SSAB selittää kuitenkin kehittäneensä ensimmäisen valmistetun teräksen ilman fossiilisia polttoaineita.

Tavoitteena on tehdä monista toimialoista vihreämpiä, mukaan lukien autojen valmistus. SSAB: n mukaan kyseinen innovaatio on osa Hybrit -ohjelmaa yhteistyössä kaivosyhtiö LKAB: n ja sähköntuotanto- ja jakeluyhtiö Vattenfallin kanssa. Yleensä teräs valmistetaan rautamalmista, kalkista ja koksista, lähes puhtaasta hiilestä valmistetusta hiilestä. SSAB: lle prosessin ekologisten vaikutusten vähentäminen edellyttää koksin korvaaminen vihreällä vedylläsekä sähkökaariuuneja käyttämällä.

fossiilista polttoainetta sisältämätöntä terästä
Luotto: SSAB

Maailman ensimmäinen fossiilivapaa teräs ei ole vain läpimurto SSAB: lle, vaan se on todiste siitä, että on mahdollista tehdä siirtymä ja vähentää merkittävästi terästeollisuuden maailmanlaajuista hiilijalanjälkeä. Toivomme, että tämä innostaa muita myös haluavat nopeuttaa ekologista siirtymistä”SSAB sanoi.

Pian teollinen tuotanto

Näin ollen koko tuotantoketju on suunniteltu jättämään fossiiliset polttoaineet syrjään. Itse asiassa uunit ja muut vetyelektrolysaattorit toimivat kokonaan uusiutuvalla energialla. Lisäksi ohjelma mahdollisti jopa a kaivostoiminnan parantaminen itse. Tämä mahdollistaa teräksen hankkimisen “Fossiilivapaa”, termi mieluummin “Vihreä teräs”jälkimmäisellä ei ole virallista määritelmää.

Ruotsalainen autonvalmistaja Volvo pyrkii saavuttamaan ekologisen jalanjäljen neutraalisuuden vuoteen 2050 mennessä. SSAB on siksi lähettänyt ensimmäisen fossiilittoman teräksen Volvolle, joka on ilmeisesti erittäin kiinnostunut tästä innovaatiosta. Yhtiö oli aiemmin väittänyt haluavansa täysin fossiilittoman tuotannon vuoteen 2045 mennessä, mutta lopulta ilmoitti hiljattain aikovansa aloittaa laajamittaisen tuotannon. vain viidessä vuodessa.

Siperiassa metsäpalot pimentävät kaikki muut yhdessä

toimettomuuden kustannukset maksetaan (erittäin) kalliisti