Tämän vedenalaisen teltan avulla voit ”leiriytyä” veden alla haiden tarkkailuun

Discovery Channel lähettää joka vuosi pitkän ohjelman haista. Tänä vuonna yksi aiheista oli Ocean Space Habitat, kannettava puhallettava vedenalainen teltta. Jälkimmäisen avulla useat yksilöt voivat ”leiriytyä” veden alla ja tarkkailla hiljaa vesieläimistöä, mukaan lukien haita.

Konsepti, jolla on pitkä kehitys

19. – 25. heinäkuuta 2021 ohjelma Shark Week. Kuten nimestä voi päätellä, tämä on viikon mittainen hai-aiheinen esitys. Tänä vuonna Discovery Channel -tiimit ovat keskittäneet huomionsa erityisesti Ocean Space Habitat -järjestelmään. Konkreettisesti se on ennennäkemätön asennus, jonka tarkoituksena on pystyä tarkkaile haita veden alla, ilman happipulloa.

Konseptin lähtökohtana ovat Winslow Burleson ja Michael Lombardi. Ensimmäinen on keksijä ja professori Arizonan yliopistossa (Yhdysvallat) ja toinen on ammatillinen sukeltaja. Kaksikko kehitti Ocean Space Habitatin lähes kahden vuosikymmenen ajan – lukuisilla testeillä vuodesta 2011 – ennen sen esittelyä vuonna 2019 ja jonkin verran menestystä mediassa Shark Week -ohjelman kanssa.

”Vedenalainen arvo on analoginen vaellusretkelle – opimme varmasti enemmän yöstä ympäristössä kuin lyhyestä kävelystä puistossa. Tätä askelta ei ole vielä otettu vedenalaisessa maailmassa ”, sanoi Michael Lombardi lausunto 14. heinäkuuta 2021.

Tente Ocean Space Habitat
Luotto: Arizonan yliopisto

Ainutlaatuinen kokemus ja erittäin todellinen kiinnostus

Ocean Space Habitat on varustettu ankkurilla, joka antaa sille mahdollisuuden vakiintua veteen. Ilman melua laite on sijoitettu kuin klassinen teltta. Ero on siinä, että sen pohja pysyy auki ja toimii erityisesti kulkureittinä matkustajille. Ovaalinmuotoisen teltan kummassakin päässä on penkki. Tällä hetkellä kapasiteetti on vain kaksi henkilöä. Yksilöt voivat siis rentoudu ja istu alas. Hankkeen vastuuhenkilöiden mukaan Ocean Space Habitatia voidaan käyttää avomerellä tehtäviin tehtäviin. purkaa syvän sukelluksen jälkeen. Myös hätäpalvelun tarjoaminen on mahdollista.

Osana Shark Week -ohjelmaan sisältyvää Suurta vasarapääosaa (katso ote alla) tutkijat havaitsivat kolme vasarapään hainäytettä käyttäen Ocean Space Habitatia. Kiinnostus on todellista ja kokemus ainutlaatuinen. Itse asiassa sukeltajat voivat päästä eroon happisylinteristään saapuessaan telttaan ja joutuvat mukavampaan asentoon etenkin muistiinpanojen tekemiseen. Lopuksi laite on erittäin mielenkiintoinen, koska se antaa mahdollisuuden edetä melko helposti pitkiä havaintoja villieläinten käyttäytymisestä.

Ocean Cleanup torjuu Pohjois -Tyynenmeren jätteiden pyörre

mehiläiset tuhoavat noin kuusikymmentä pingviiniä