tunneli radioaktiivisen veden poistamiseksi voimalaitoksesta

Tällä hetkellä vuoden 2011 maanjäristyksen kärsinyt Fukushiman voimala on edelleen hätätilassa. Itse asiassa radioaktiivisen veden varastointikapasiteettirajat saavuttavat kylläisyyden lähes vuoden kuluttua. Laitoksen käytöstä vastaava yritys haluaa nyt kaivaa kilometrin pituisen tunnelin saman veden poistamiseksi.

Tunneli veden poistamiseksi kalastusalueilta

Fukushiman alue (Japani) on toipumassa hitaasti maanjäristys ja tsunami maaliskuuta 2011. Voimme erityisesti mainita maaperän puhdistustyöt, jotka vuoden 2019 lopussa olivat lähes valmiit. Radioaktiivisen veden kysymys on kuitenkin edelleen ajankohtainen. On sanottava, että tapahtuma johti laitoksen kolmen reaktorin osittaiseen sulamiseen, minkä seurauksena kertyi yli 1,25 miljoonaa tonnia radioaktiivista vettä.

Huhtikuussa 2021 TEPCO -yhtiö päätti päästää osan saastuneesta vedestä mereen laimentamalla sen etukäteen sen tritiumpitoisuuden vähentämiseksi. Kiireellisyys on kuitenkin edelleen olemassa, koska tallennuskapasiteetin rajat saavutetaan valitettavasti syksyllä 2022, kuten sanomalehden artikkelissa selitetään Mainichi 24. elokuuta 2021.

Äskettäin TEPCO ilmoitti haluavansa kaivaa tunnelin Pituus 1 km ja halkaisija 2,5 m evakuoinnin helpottamiseksi. Tämän hankkeen tavoitteena on kuljettaa radioaktiivista vettä kauas kalastusalueilta. Ensimmäiset julkaisut olivat jo vaikuttaneet näihin samoihin alueisiin, mikä oli herättänyt alan ammattilaisten vihan. Tunnelin odotetaan myös estävän radioaktiivisen veden valumista. palata rannikolle.

Fukushiman ydinvoimala
Luotto: IAEA Imagebank / Flickr

Vähiten huono ratkaisu

TEPCO on vakuuttanut, että ennen tyhjennystä vedestä tehdään a kemiallinen puhdistaminen. Jälkimmäisen pitäisi poistaa suurin osa radioaktiivisesta aineesta, huolestuttavan strontiumin ja cesiumin lisäksi. Siitä huolimatta tritiumia – joka ei ole kovin vaarallista pieninä pitoisuuksina – pysyy läsnä. Vesi laimennetaan edelleen suurilla määrillä merivettä tritiumpitoisuuden alentamiseksi alle 1500 becquereliä litrassa. Tämä määrä on melko samanlainen kuin se, jota toiminnalliset kasvit yleensä vapauttavat ympäristöön.

Joillekin asiantuntijoille TEPCO: n valitsema ratkaisu sisältää erittäin pieni vaara. On sanottava, että kyseiset määrät ovat pienempiä kuin ennen vuoden 2011 katastrofia. Muut asiantuntijat huomauttavat, että radioaktiivisen veden vapautuminen mereen jatkuu vähiten huonoja ratkaisuja. Muista, että TEPCO aikoi alun perin haihduttaa vettä ilmakehästä. Tämä prosessi aiheuttaisi kuitenkin veden päätymisen valtameren yli ja lopulta putoamisen takaisin sademääräksi.

Parannettu avusteinen lisääntymismenetelmä pelastaa sarvipäiset oryxit

Tutkimus paljastaa elokuun 2018 hämmästyttävän polynyan alkuperän