Venäjällä olemme aliarvioineet voimakkaasti metsien merkityksen

Uudet, tarkemmat arviot Venäjän sisältämästä metsäbiomassasta, jota tukevat satelliittitiedot, viittaavat siihen, että puita on enemmän ja ne varastoivat enemmän hiiltä kuin aiemmin luultiin.

Neuvostoliiton romahtamisen ja Neuvostoliiton metsien inventointi- ja suunnittelujärjestelmän heikkenemisen jälkeen Venäjä – jossa on yli viidennes maailman puista – ei ole raportoinut käytännössä yhtään muutoksesta metsiensä määrässä. Metsäbiomassa. Ja hyvästä syystä Venäjän metsistä kerättyjen tietojen luotettavuus on heikentynyt suuresti. Lisäksi Venäjä on valtava maa, mikä todella vaikeuttaa paikan päällä tehtäviä tutkimuksia.

1980 -luvun lopulla näiden metsien ”seisova kanta” oli siten 81,7 × 10 ^ 9 min 3 s. Ja sen jälkeen tätä arvoa on käytetty vertailukohtana Venäjän biomassavarastojen muutosten kvantifioimiseksi. Mutta voimmeko todella luottaa näihin arvioihin?

Äskettäisessä tutkimuksessa tutkijat luottivat ESA: n Climate Change Initiativen (CCI) Biomass -hankkeen tuottamaan metsäbiomassan satelliittikarttoihin. Yhdessä venäläisten maanmittausten kanssa ne ovat antaneet tarkempia lukuja näihin metsiin varastoituneesta hiilestä.

metsät venäjä siperia CO2
Ilmakuva Venäjän biomassasta ESA: n Climate Change Initiativen (CCI) Biomass -hankkeen arvioimana. Laajuus: ESA.

Enemmän peittoa, enemmän hiiltä varastoituna

Tämän työn mukaan, julkaistu vuonna Tieteelliset raportit, Venäjän metsät suojasivat 111 miljardia kuutiometriä puuta vuonna 2014, mikä vastaa 39% enemmän kuin virallisesti ilmoitettu arvo. ”Maanpäällisen ja paikkatiedon yhdistelmän ansiosta pystyimme tarjoamaan tiettyjen vuosien tulokset korkeammalla paikkatarkkuudella ja vähentämään arvioiden epävarmuutta”, selittää tutkimuksen pääkirjailija Dmitry Schepaschenko, Itävallan International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA) -tutkija.

Tämän tutkimuksen mukaan myös Venäjän metsiin on kertynyt miljardia kuutiometriä puuta vuosittain vuosina 1988–2014, mikä kompensoi trooppisissa maissa raportoituja metsäkantojen nettotappioita. Lopuksi ryhmä havaitsi, että saman ajanjakson aikana sitoutunut hiili oli 47% korkeampi kuin mitä on raportoitu Venäjän UNFCCC: n kansallisessa kasvihuonekaasuinventaariossa.

Paperilla nämä uudet arviot asettavat Venäjän metsäpeitteen odotettua tehokkaammaksi liittolaiseksi ilmastonmuutoksen torjunnassa. Se ei kuitenkaan ehkä kestä aikaa.

Jos olemme havainneet, että Venäjän metsät ovat muodostaneet suuremman hiilivarannon kuin aiemmin luultiin, tilanne näyttää todellakin muuttuvan vuodesta 2014. ”Metsähäiriöiden pahenemisen vuoksi”, korostaa Schepaschenko. Tutkija viittaa tässä lähinnä metsäpaloihin, jotka nyt säännöllisesti vaivaavat Siperiaa kesäkaudella.

Argentiinassa capybarat sijoittavat entisen elinympäristönsä uudelleen asukkaiden harmiksi

Miksi pernaruton esiintyminen maaseudulla on helvettiä?