Venäjän arktisella alueella alus kuljettaa pian valtavan 10000 tonnin lohkon tehtaalta

Muutaman viikon kuluttua alus laskeutuu Venäjälle valtavalla … tehtaalla! Tämä lohko on 10000 tonnin massa, ja se on ensimmäinen pitkässä sarjassa. Viime kädessä kyse on uuden nestekaasulaitoksen rakentamisesta Pohjois -Siperiaan, jättimäinen hanke.

Poikkeuksellinen tehdas arktisella alueella

Vuonna 2018 puhuimme maailman ensimmäisestä kelluvasta ydinvoimalasta, joka näki päivänvalon Venäjällä. Tästä lähtien kyse on aluksista, joiden tehtävänä on kuljettaa 10000 tonnin tehtaan korttelit Siperiaan, tarkemmin ottaen Murmanskin satamassa, napapiirin pohjoispuolella. Kuten selitetty Mielenkiintoinen tekniikka 1. syyskuuta 2021 julkaistussa artikkelissa 13 -korttelin sarjan ensimmäinen osuu tielle Kiinasta. Näitä vaikuttavia lohkoja käytetään a nestekaasulaitos – Arctic LNG 2 – Gydanin niemimaalla, Yamalo -Nenetsian Venäjän autonomisella alueella. Siksi on kysymys tämän vihamielisen alueen toimittamisesta voimalaitoksena pakkausmuodossa, joka on a kokoonpano paikan päällä.

Rakentamisesta tulee arktisen alueen suurin nesteytyslaitos. Jälkimmäinen edellyttää 19 porausalustan käyttöä, joiden tavoitteena on kaivaa vähintään 208 kaivoa. Lopulta perustetaan kolme tuotantolinjaa, joista jokainen piirtää 6,6 miljoonaa tonnia maakaasua vuodessa.

Varasto 40000 miljardia kuutiometriä

Laitoksen muodostavat lohkot ovat kiinalaisia, Wison Offshore & Marinen työn tulos. Lopullisen rakentamisen pitäisi valmistua vuonna 2026. Ensimmäinen Daishanin tehtaalla Zhejiangin maakunnassa (Kiina) valmistettu moduuli on niin vaikuttava, että kaksi valtavaa alusta huolehtii kuljetuksesta. Norjalainen yritys GPO Heavylift – jättimäisten infrastruktuurien kuljetusasiantuntija – on tilattu varmistamaan matka Kiinasta Murmanskiin.

GPO Heavylift navire
Kahden tämän tyyppisen aluksen pitäisi kuljettaa Venäjän tulevan tehtaan ensimmäinen lohko.
Lähde: GPO Heavylift

Sana Arctic LNG 2: sta, josta on keskusteltu paljon kiistoja taloudellisesti, ympäristöllisesti ja geopoliittisesti. Projektin takana oleva venäläinen maakaasun tuottaja Novatek luottaa venäläisiin, kiinalaisiin ja japanilaisiin pankkeihin mutta myös eurooppalaisiin sijoittajiin. Lainaamme Ranskan Totalia, jonka osallistuminen hankkeeseen on yhtä suuri (21,6%). Vuonna 2020, Kaiut väitti, että julkinen investointipankki (BPI France) oli hyväksynyt a strateginen hanketakuu. Meillä on siis melko ei -toivottu julkinen rahoitus täällä, kun Venäjän ja EU: n suhteet eivät ole hyvässä kunnossa.

Ekologian osalta hanke ei ole varsinainen esimerkki, päinvastoin. Tarkkailijat osoittavat selvästi kasvihuonekaasupäästöt. Kysymys on kuitenkin myös peloista, jotka liittyvät ikiroudan sulamiseen, mikä voi aiheuttaa vuotoja ja siten saastumista. Siitä huolimatta Venäjä on päättänyt aloittaa yksinkertaisesti jättimäisen suonen louhinnan. Asiantuntijat puhuvat 40 000 miljardia kuutiometriä maakaasuatai 85 prosenttia Venäjän varannoista.

Jättiläisiä lintuja syöviä tuhatjalkaisia ​​on olemassa

mitä eroja ympäristölle?