Viimeisin IPCC -raportti antaa ”vakavimman varoituksen koskaan”

Hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli (IPCC) on juuri julkaissut raportin, jota monet päättäjät ja muut tarkkailijat odottavat innolla. Tässä raportissa esitetyt uudet ilmastoarvioinnit ja ennusteet ovat kuitenkin kaukana optimistisista.

IPCC raportoi hälyttäviä lukuja

Monet uskovat, että vuoden 2015 Pariisin sopimusten jälkeen mikään ei ole oikeastaan ​​muuttunut parempaan suuntaan ilmaston suhteen. On sanottava, että eri tieteellisiä tutkimuksia raportoivissa tiedotusvälineissä uutiset ovat harvoin hyviä. Mikä vielä pahempaa, viimeiset kuukaudet ja viikot ovat nähneet monia luonnonkatastrofeja. Lainataanpa uskomattomia tulipaloja Euroopassa (Kreikka tai Turkki) ja Pohjois-Amerikassa, suuria tulvia Saksassa ja Kiinassa tai jopa tuskin uskottavia lämpötiloja Kanadassa.

Hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli (IPCC) 9. elokuuta 2021 julkaisi kuudennen raporttinsa, kolme kuukautta ennen COP26 -ilmastokonferenssia, joka pidetään Glasgow’ssa (Skotlanti). Alok Sharman, tapahtuman puheenjohtajan, mukaan Huoltaja, Tämä IPCC: n viimeisin raportti On ”Kaikkien aikojen vakavin varoitus siitä, että ihmisten käyttäytyminen kiihdyttää hälyttävästi ilmaston lämpenemistä”.

IPCC: n asiantuntijat muistelivat tämänhetkistä tilannetta. Heidän mukaansa maapallon maapallon lämpötila oli 1,09 ° C lämpimämpi vuosina 2011–2020 kuin se oli vuosina 1850–1900, jolloin maanpinta (1,59 ° C) nousi enemmän kuin merenpinta (0,88 ° C). Vuosien 1901 ja 2018 välillä vedenpinta nousi noin kahdeksan tuumaa, eli nopeammin kuin mikään muu vuosisata. vähintään 3000 vuotta. Meidän on myös mainittava arktisen merijään tila, joka on saavuttanut alimman tasonsa sitten vuoden 1850, tai jäätiköiden, joiden sulaminen kärsi ennennäkemätön vetäytyminen 2000 vuoden ajan.

Pessimistiset skenaariot

Muut luvut osoittavat, että tilanne on erittäin huolestuttava. Kasvihuonekaasujen pitoisuus ilmakehässä on saavuttanut korkeimman tasonsa, kahden miljoonan vuoden ajan hiilidioksidin osalta ja 800 000 vuoden ajan metaanin (CH4) ja typpioksidin (N20) tasolla. Lämpötilan nousu on kolme skenaariota. Kaksi ensimmäistä lisää kasvihuonekaasupäästöjä enemmän, kun taas väliskenaariossa odotetaan nykyisten päästöjen säilyvän ennen kuin ne laskevat vuodesta 2050 lähtien. Tämä tarkoittaa päästöjen vähenemistä vuodesta 2050 lähtien. nousta 2,1 ° C: sta 3,5 ° C: een vuosisadan loppuun mennessä ja pahimmassa tapauksessa 3,3 ° C-5,7 ° C verrattuna kauteen 1850-1900.

Asiantuntijat korostavat lujasti kasvihuonekaasupäästöjen jatkuvaa kasvua, joka on ilmastonmuutoksen syy. He kuitenkin mainitsevat myös tämän tilanteen seuraukset : tulvat, kuivuus, äärimmäiset helleaallot ja tulipaloille suotuisa ilmasto. Jos tällainen tapahtuma on jo käynnissä, niiden taajuus ja voimakkuus on valitettavasti tärkeämpi tulevaisuudessa. Asiantuntijat herättävät myös suhteellisen peruuttamattomuuden valtamerien lämpötilaan, jäätiköiden sulamiseen ja merenpinnan nousuun.

Kohti jäätikötöntä Pyreneitä vuosisadan puoliväliin mennessä

Innovatiivinen mehiläispesä, joka pystyy luomaan luonnollisemman ympäristön mehiläisille