Villisiat kuvasivat pelastavansa toverinsa ansaan

Ryhmä villisikoja kuvattiin äskettäin pelastamalla kaksi toveriaan, jotka olivat lukittuina ansaan. Tällaisia ​​pakoyrityksiä pidetään edistyneenä empatian muotona, ja niitä on kirjattu vain muutamille erittäin prososiaalisille lajeille.

Jos epäröit, voit epäröidä avustaa yhtä tai yhtä sukulaistasi jumissa häkissä. Tämä saattaa tuntua itsestään selvältä ensi silmäyksellä, mutta tämä tiedekunta on itse asiassa kysymys korkea empatiakyky. On jo osoitettu, että tämä prosessi, joka tunnetaan nimellä ”emotionaalinen tartunta”, vaikuttaa myös sioihin, jotka ovat ahdistuneita nähdessään yhden hädässä olevan ankeriaan -ankeriaan niin, että haluavat auttaa heitä. Les rotat vapauttavat kumppaninsa häkki säilytetään ja muurahaiset pelastavat siirtokuntansa jäseniä Muita konkreettisia esimerkkejä tästä ilmiöstä ovat hiekkaan haudattuun nailonloukkuun jääneet loukkuun.

Vuonna julkaistussa tutkimuksessa Luonto ja ainutlaatuisen valokuva -asiakirjan tukemana tutkijaryhmä kuvailee tätä pelastustoimintaa villisikalla ensimmäistä kertaa.

Häkkiin jääneet villisiat

Konkreettisesti empatiaan perustuvan pelastusyrityksen määrittelemiseksi tutkijoiden on tarkkailtava pelastajaa vaarantaa itsesi yrittää vapauttaa uhri, joka välittää hätämerkkejä, eikä poistaa ei välitöntä hyötyä vapauttamalla hänet (ei ymmärrä ruokaa tai parittelua).

Äskettäin tehdyssä kokeessa ansa asetettiin joukkoon villisikoja (Kylvää). Se oli häkki, joka pystyi sulkemaan itsensä, kun ihmiset tulivat. Ovien tullessa alaikäinen ja nuori aikuinen jäivät jumiin. Hyvin nopeasti kaksi yksilöä alkoivat näyttää hätämerkkejä ja latasivat häkin ruudukkoja pakenemaan.

Hieman myöhemmin kahdeksan villisikaa, mukaan lukien aikuinen naaras, kuvattiin häkin ulkopuolella. Kuvissa näemme naarasharjan (joka koostuu suurista ruskeista harjaksista) nousemassa pystyyn, kun hän alkaa ladata tukkia, jotka pitävät ansa paikallaan.

Käyttäytymistä motivoi empatia

Vaikka tässä valokuvaustodistuksessa on muutama pieni aukko pelastusyrityksestä, näyttää siltä, ​​että nämä ponnistelut johtivat lopulta siihen, että tukkeja käsiteltiin tarpeeksi häkin avaamiseksi. Sitten kesti muutama minuutti, ennen kuin kaksi loukkuun jäänyttä eläintä ymmärsi, että lukittu ovi voidaan työntää ulos.

villisiat
Kuvissa C, E ja F esitetään naaras pystyssä. Laajuus: Masilkova et ai. (2021), Tieteellinen raportti.

Koko pelastus oli nopeaa ja jotkin tietyt käyttäytymismallit olivat todella monimutkaisia, tarkasti kohdennettuja, mikä viittaa syviin prososiaalisiin taipumuksiin ja poikkeuksellisiin ongelmanratkaisukykyihin villisikoilla.”Kirjoita kirjoittajat. Heidän mukaansa pelastuskäyttäytyminen olisi voinut olla empatian innoittamana sikäli kuin naisella oli pilomotorinen refleksi (hiusten suoristus). Tämä on nyt merkki ahdistuksesta näissä eläimissä. Niinpä hänen emotionaalinen tila vastasi uhrien oloa.

Tämä ei tietenkään ole ensimmäinen todiste näiden eläinten älykkyydestä. Kaksi vuotta sitten tiimi oli dokumentoinut ensimmäistä kertaa erityisesti Visayas -villisikojen työkalujen käytön, sukupuuttoon uhkaavan lajin.

Simpanssit ja bonobot merkitsevät ihmisinä vuorovaikutuksensa alkua ja loppua

COP26: n lähestyessä maailma on katastrofaalisella 2,7 ° C: n lämpenemispolulla